Πως μπορεί να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας .

Η συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου περνά από τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα αλλά και από τη γενίκευση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (όζον και αιθάλη), σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η "γρήγορη" λήψη μέτρων για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, εκτός από τις θετικές επιπτώσεις στην υγεία, θα συνέβαλε "να περιοριστεί βραχυπρόθεσμα η άνοδος της θερμοκρασίας", υπογραμμίζεται στην ανάλυψη που έκαναν το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.

Τα σωματίδια που περιέχονται στην αιθάλη και εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα, τις δασικές πυρκαγιές και ορισμένες βιομηχανίες, αλλά και το όζον της τροπόσφαιρας, συμβάλλουν στην άνοδο της θερμοκρασίας. Τα σωματίδια του άνθρακα παρεμποδίζουν και απορροφούν το φως του ήλιου και σκοτεινιάζουν το χιόνι και τους παγετώνες όταν εναποτίθενται. Το όζον είναι το τρίτο σημαντικότερο αέριο που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, μετά το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο.

Οι περίπου πενήντα επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα "δείχνουν πώς λίγα μέτρα για τον περιορισμό της εκπομπής (καυσαερίων) προσφέρουν σημαντικά οφέλη για τη δημόσια υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ακίμ Στάινερ, ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον.

"Θέτοντας σε εφαρμογή 16 μέτρα θα μειώσουμε τη θερμοκρασία κατά μισό βαθμό το 2050 και θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να μην ξεπεράσουμε το στόχο των 2 βαθμών Κελσίου", σχολίασε ο Γιόχαν Κουιλενστιέρνα, του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης για το περιβάλλον, κατά την παρουσίαση της έκθεσης στη Βόνη της Γερμανίας όπου διεξάγεται μέχρι την Παρασκευή η προπαρασκευαστική συνάντηση του ΟΗΕ που θα προετοιμάσει τη σύνοδο για το κλίμα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του χρόνου στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

www.i-reportergr.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!