Κρίθηκε αμετακλήτως αντισυνταγματικός ο Δημοτικός Φόρος Δωδεκανήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.)

Το Επιμελητήριο της Δωδεκανήσου χαιρετίζει τις υπ' αρίθμ 4504 και 4505/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκε αμετακλήτως αντισυνταγματικός ο Δημοτικός Φόρος Δωδεκανήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.).
Ο αγώνας που επί σειρά ετών έδωσε το Επιμελητήριο για να απαλλάξει την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία στο σύνολό της από ένα χαράτσι μεσαιωνικού τύπου, δικαιώθηκε με τρόπο πανηγυρικό, που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση ή παρερμηνεία.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την απόφασή της είναι απολύτως σαφής: Η Δωδεκάνησος επί δεκαετίες πλήρωνε ένα φόρο κατάφορα αντισυνταγματικό και άδικο.
Ένα φόρο συνώνυμο της πλήρους αδιαφάνειας όσον αφορά την διαχείρισή του, από εκείνους που απροκάλυπτα τον μετέτρεψαν σε γρανάζι του μηχανισμού επανεκλογής τους. Όσο για την ανταποδοτικότητα του ΔΗΦΟΔΩ, ούτε λόγος να γίνεται.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δεν πρόκειται να δεχθεί απειλές και εκβιασμούς από εκείνους που αντί να κατεβάσουν τα μάτια και να απολογηθούν στην τοπική κοινωνία για την επιβολή και αδιαφανή διαχείριση των εσόδων από τον ΔΗΦΟΔΩ, έχουν το θράσος να βγαίνουν δημόσια και μάλιστα με φαιδρά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αν είχαν συναίσθηση της σοβαρότητας της στιγμής, θα έπρεπε να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.
Στα φαιδρά επιχειρήματά τους απαντάμε: Οι επιχειρηματίες θα φροντίσουν του χρόνου τα Χριστούγεννα να κάνουν την πόλη πιο όμορφη και πιο εορταστική από ποτέ! Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από την κατάργηση του χαρατσιού. Ας μην ανησυχούν ούτε για την τουριστική προβολή της Ρόδου. Είμαστε εδώ με σχέδιο και προτάσεις, χωρίς να χρειαστεί να επιβαρύνουμε άλλο τις πολύπαθες παραγωγικές τάξεις του τόπου.
Επόμενο βήμα, το αίτημα του Επιμελητηρίου προς τις αρμόδιες ΔΟΥ για το ξεκλείδωμα του ΑΦΜ, επιχειρηματιών που σε καιρούς πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης αδυνατούσαν να καταβάλουν το μεσαιωνικό χαράτσι.
 
Επιμελητήριο Δωδεκανήσου - Γραφείο Προέδρου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!