Πράσινοι και οι Λειψοί

Το δεύτερο "πράσινο νησί", μετά τον Αη-Στράτη, θα είναι οι Λειψοί. Θα καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

 

Παράλληλα θα υπάρξει και "πράσινο χωριό" που θα είναι ένα ενεργειακό αυτόνομο χωριό του νομού Άρτας, ενώ προωθούνται σειρά άλλων πιλοτικών δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ για την καινοτομία και την ευρυζωνικότητα, η Τ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει εστία καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στους τομείς των υλικών και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Περιβάλλοντος υλοποιεί πιλοτικές δράσεις που περιλαμβάνουν, εκτός από το πράσινο νησί και το πράσινο χωριό, τα προγράμματα για:

-100 πράσινες οροφές

-πράσινα στρατόπεδα

-πράσινες γειτονιές, αρχής γενομένης από την Αγία Βαρβάρα όπου ανακατασκευάζονται τέσσερις εργατικές πολυκατοικίες, ώστε να μηδενιστεί η ενεργειακή τους κατανάλωση

-πράσινα μουσεία

-πράσινα κτίρια (5 κτίρια του Δημοσίου, 40 σχολεία, εμπορικά και βιοτεχνικά κτίρια σε συνεργασία με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ελλάδος)

Η υπουργός Περιβάλλοντος ανήγγειλε, επίσης, πρωτοβουλία για χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων από τρίτους, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, ενώ παρουσίασε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον.

"Δεν μπορώ να διαφωνήσω με την κα Μπιρμπίλη, στο θέμα αυτό υπάρχει συναίνεση" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος, Στ. Δήμας.

Ο κ. Δήμας ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσουν υψηλότερες τιμές ενέργειας, περιορισμούς στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ανταγωνισμό για την εξασφάλιση ενεργειακών πηγών.

"Χρειάζεται στροφή στην πράσινη οικονομία", είπε ο πρώην επίτροπος, η οποία θα οδηγήσει σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση του κόστους, μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα, αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας, ανάπτυξη της καινοτομίας.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι, τόνισε, χρειάζεται άρση των εμποδίων, μεταξύ άλλων, με αύξηση του κόστους ρύπανσης (δηλαδή της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου) και αναθεώρηση του ευρωπαϊκού στόχου μείωσης των εκπομπών από 20 σε 30 % ως το 2020.

http://news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!