Οι γυναίκες απολαμβάνουν τις μπύρες περισσότερο..

Οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να απολαμβάνουν την μπύρα περισσότερο από τους άντρες! Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες που λένε ότι οι γευστικοί κάλυκες που έχουν στη γλώσσα τους οι γυναίκες, τις κάνει να απολαμβάνουν περισσότερο τη χαρακτηριστική γεύση της μπίρας.

Σύμφωνα με τον ιταλό καθηγητή γευσιγνωσίας Κάρλο Οντέλο, το «ασθενές φύλο» είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις οσμές που βρίσκονται σε χαμηλή συγκέντρωση. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να εντοπίζουν με μεγαλύτερη ευκολία τις γευστικές «παραφωνίες» σε μια μπύρα, όπως για παράδειγμα το άρωμα της «μπανάνας» που μπορεί να δημιουργηθεί κατά τη διαδικασία της ζύμωσης, ή η λεγόμενη οσμή του «κουναβιού» που μπορεί να προκληθεί αν μια φιάλη εκτεθεί για.. πολύ καιρό στον ήλιο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως από τα χρόνια των Σουμερίων και των Αρχαίων Αιγυπτίων, η παρασκευή του ζύθου ήταν καθαρά «γυναικεία υπόθεση». 
Σήμερα, θρυλικές ζυθοποιίες όπως η Carlsbergστη Δανία και η Amstelστην Ολλανδία,έχουν αρχίσει να εντάσσουν δυναμικά στην ομάδα γευσιγνωστών τις γυναίκες, που ελέγχουν και καθορίζουν τη γεύση του τελικού προϊόντος. Μάλιστα, βάσει επιστημονικών μελετών, οι γυναίκες είναι ανώτερες βιολογικά σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό και τη διάκριση μεταξύ των πιο εκλεπτυσμένων γεύσεων.

Έτσι, μπορεί από την τεράστια ποσότητα μπίρας που καταναλώνεται παγκοσμίως οι άντρες να απολαμβάνουν για κάθε 10 μπουκάλια μπύρα τα 7, 
όμως όσον αφορά στις επιστημονικές δοκιμές που κρίνουν τη γεύση, οι γυναίκεςανακηρύσσονται αδιαφιλονίκητες νικήτριες.
tovima


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!