Τα λαχανικά στην εγκυμοσύνη προστατεύουν το παιδί από τον διαβήτη

Τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που κατανάλωναν άφθονα λαχανικά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 1, σύμφωνα με νέα, σουηδική έρευνα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Hilde Brekke, του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, πρόκειται για την πρώτη έρευνα που δείχνει σχέση μεταξύ πρόσληψης λαχανικών στην εγκυμοσύνη και του κινδύνου του παιδιού να εμφανίσει στη συνέχεια διαβήτη 1, αλλά περισσότερες έρευνες θα απαιτηθούν πριν οριστικοποιηθεί η άποψη των ερευνητών.

Η Brekke και οι συνεργάτες της μελέτησαν 6.000 παιδιά 5 ετών και ανακάλυψαν ότι ποσοστό 3% είτε είχε αναπτύξει διαβήτη 1 είτε είχε αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων που αποτελούν ένδειξη κινδύνου εμφάνισης της νόσου. Ο κίνδυνος ήταν διπλάσιος σε παιδιά των οποίων οι μητέρες σπανίως κατανάλωναν λαχανικά στην εγκυμοσύνη και ο χαμηλότερος κίνδυνος παρατηρήθηκε στα παιδιά των οποίων οι μητέρες κατανάλωνα καθημερινά λαχανικά στην εγκυμοσύνη.

Η Brekke δήλωσε πως δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, με βάση τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, αν είναι τα λαχανικά ο παράγοντας που δίνει το προστατευτικό αποτέλεσμα, αλλά άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την πρόσληψη λαχανικών, όπως το εκπαιδευτικό επίπεδο της μητέρας δεν φαίνεται να εξηγούν τη σχέση.

Επίσης, ούτε άλλοι διατροφικοί παράγοντες ή γνωστοί παράγοντες κινδύνου μπορούν να εξηγήσουν το προστατευτικό αποτέλεσμα. Αν και δεν είναι γνωστή η αιτία εμφάνισης του διαβήτη 1, στους παράγοντες κινδύνου που θεωρείται ότι παίζουν ρόλο περιλαμβάνονται μηχανισμοί του ανοσοποιητικού, περιβαλλοντικές τοξίνες και γενετικές ποικιλομορφίες.

miss24.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!