Μαρία Κάλλας: Η ιέρεια της όπερας που τιμά η Google

Η Μαρία Κάλλας αγάπησε στη ζωή της δυο πράγματα: το τραγούδι και τον Αριστοτέλη Ωνάση. Σαν σήμερα το 1923 γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Και η Google την τιμά με τοdoodle της.
Η Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Μαρίας Κάλλας είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής στη Νέα Υόρκη. Με την οικογένειά της, όμως, επέστρεψε στην Ελλάδα και εδώ πέρασε τα χρόνια της κατοχής.
Όταν η Αθήνα απελευθερώθηκε γνώρισε το άλλο πρόσωπο των συναδέλφων της. Την κατηγόρησαν πως είχε συνεργαστεί με τις δυνάμεις του Άξονα (δεν ήταν η μόνη, τις ίδιες κατηγορίες αντιμετώπισε στη Γαλλία και η Εντίθ Πιάφ) αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Σταθμός, η Νέα Υόρκη.
Εκεί το 1945 προσπάθησε να βρει δουλειά στη Μητροπολιτική Όπερα. Οι προσπάθειές της έπεσαν στο κενό. Όταν της πρότειναν να τραγουδήσει τον Φιντέλιο του Μπετόβεν και τη Μαντάμ Μπάτερφλάι του Πουτσίνι, αρνήθηκε.
Δεν ήθελε να τραγουδήσει το πρώτο στα ιταλικά και αισθανόταν πολύ εύσωμη για να υποδυθεί τη Μαντάμ Μπάτερφλάι.
Έφυγε για την Ιταλία κι εκεί στις 21 Απριλίου του 1949 παντρεύεται τον βιομήχανο Τζοβάννι Μπατίστα Μενεγκίνι, ο οποίος έγινε και μάνατζέρ της και έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην εκτόξευση της καριέρας της.
Ο Ωνάσης
Τον γνώρισε σε μια κρουαζιέρα στη θαλαμηγό του, τη θρυλική Χριστίνα, το 1957. Ο έρωτάς τους θα περάσει στην ιστορία. Θα εγκαταλείψει τον σύζυγό της και θα αφοσιωθεί στον Έλληνα κροίσο.
Οι φήμες λένε πως έκαναν κι ένα παιδί, το οποίο όμως πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.
Το 1968 και ενώ περιμένει τον Αριστοτέλη Ωνάση να της κάνει πρόταση γάμου, εκείνος παντρεύεται την Τζάκι Κέννεντι και Κάλλας βυθίζεται στην κατάθλιψη. Κλείνεται στο σπίτι της στο Παρίσι και χάνει τη φωνή της και τη διάθεση για ζωή.
Έφυγε από τη ζωή στις 16 Σεπτεμβρίου και κατ' επιθυμία της το σώμα της αποτεφρώθηκε και την άνοιξη του 1979 η τέφρα της σκορπίστηκε στο Αιγαίο.
 
Πηγή : newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!