Γιατί οι γυναίκες τρελαίνονται για άνδρες με μούσι και τατουάζ

Η νέα τάση της μόδας θέλει τους άνδρες με μούσια κοντά ή μακριά, τατουάζ με χρώμα ή χωρίς, πολύπλοκα ή απλά.

Γιατί όμως αυτή η εμφάνιση ελκύει τις γυναίκες; Σε παλαιότερες εποχές που η γραβάτα και το παπιγιόν πρωταγωνιστούσαν μάλλον ένας άνδρας με αυτή την εμφάνιση θα περνούσε απαρατήρητος από τα γυναικεία βλέμματα.
Οι επιστήμονες έρχονται να δώσουν την δική τους απάντηση
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Evolution and Human Behavior», διαπιστώθηκε πως τα αρσενικά πρωτεύοντα θηλαστικά που ζουν σε μεγάλες, πολυεπίπεδες κοινωνίες χρησιμοποιούν επιδεικτικούς και εμφανείς δείκτες για να σηματοδοτήσουν την «ταυτότητα, την τάξη, την κυριαρχία ή την ελκυστικότητά τους» στα θηλυκά. Η έρευνα έγινε πάνω σε 154 είδη πιθήκων για να δουν πώς χρησιμοποιούν τα σωματικά τους «στολίδια» και «διακριτικά» ώστε να ξεχωρίσουν.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους, με τα γένια και τα τατουάζ να λειτουργούν ως τα διακριτικά που χρησιμοποιούν οι άντρες για να ανταγωνιστούν μεταξύ τους ώστε να τραβήξουν την προσοχή. Όσο πιο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός και όσο πιο μεγάλη η πίστα που προσφέρει ευκαιρίες για τη δημιουργία ρομαντικών σχέσεων (και όλοι ξέρουμε πως το ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κάνει αυτή την πίστα μεγαλύτερη από ποτέ), τόσο πιο επιδεικτικοί τείνουν να γίνονται οι άντρες, με βοήθεια από τα μουστάκια τους και τα διάφορα τατουάζ ή piercing που κουβαλάνε πάνω τους. Αυτά τα δευτερεύοντα σεξουαλικά χαρακτηριστικά μάλλον ενισχύουν τις πιθανότητες επιτυχίας στην αναζήτηση ενός συντρόφου. Αν κρίνουμε από πόσα βλέπουμε γύρω μας, θα αντικαθιστούσαμε το «μάλλον» με το «σίγουρα».
«Σε μεγάλες ομάδες, όπου το άτομο περιτριγυρίζεται από αγνώστους, χρειαζόμαστε ένα γρήγορο, αξιόπιστο εργαλείο που θα αξιολογεί την δύναμη και την ποιότητα του άλλου, και εδώ είναι που κάνουν την εμφάνισή τους τα περίτεχνα στολίδια» λέει ο επικεφαλής ερευνητής Cyril Grueter, συνεχίζοντας «Στην περίπτωση των ανθρώπων, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επίσης φαινοτυπικές επεκτάσεις όπως η διακόσμηση του σώματος, τα κοσμήματα και τα αντικείμενα γοήτρου».
Το στυλιστικό κίνημα των «hipsters» εκτόξευσε αυτή την τάση μας για «στολισμό» σε νέα επίπεδα, κυρίως στο θέμα της γενειάδας και των τατουάζ. Μια έρευνα του 2010 από το Pew Research Center ανακάλυψε πως σχεδόν 4 στους 10 millennials (όπως ονομάστηκε η νέα γενιά που καλύπτει τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1980-2000) έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ και σχεδόν 1 στους 4 έχει ένα piercing σε άλλο σημείο του σώματός του εκτός από το αυτί. Το να ξεχωρίζεις, δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλές, κάτι το οποίο εξηγεί την πρόσφατη τάση στην αντρική μόδα που προστάζει πολύχρωμες κάλτσες, φουλάρια, περίτεχνα διπλωμένα μαντήλια σε τσέπες σακακιών και κοσμήματα.
Φυσικά, όπως όλες οι μόδες, έτσι και αυτή κάποια στιγμή θα περάσει και θα αντικατασταθεί με κάποια άλλη με διαφορετικά «διακριτικά».

ΠΗΓΗ: THE HUFFINGTON POST


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!