Αρκοί: Η δαντέλα της άμμου

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ανατολικά της Πάτμου και βόρεια - βορειοδυτικά των Λειψών, οι Αρκοί (γνωστοί και ως Αρκιοί) είναι  το μεγαλύτερο νησί από μία συστάδα μικρών νησιών με δαντελωτές ακρογιαλιές, θαμνώδη βλάστηση και λίγα δέντρα, ένα νησί αρκετά απομονωμένο με τους ελάχιστους κατοίκους του να ζουν στους δύο οικισμούς του νησιού - το λιμάνι και το Πάνω Χωριό.

 Ανάμεσα στα μεγάλα νησιά, τα πηγμένα από τουρίστες, αυτοκίνητα, μπαρ, μηχανάκια και ξαπλώστρες, οι Αρκιοί ξεχωρίζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Είναι ίσως από τα λιγότερα διαφημισμένα νησιά της Ελλάδας και  προσφέρονται για όσους επιθυμούν ερημικές διακοπές παρότι τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μίνι ορμητήριο των "σκαφάδων! Επίσης είναι μέσα στο πρόγραμμα των μονοήμερων εκδρομών από τα γειτονικά τους νησιά και οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν μόνο για λίγες ώρες.

Λοιπόν τι βλέπει ο επισκέπτης φθάνοντας ως τους Αρκιούς;

 Ένα καινούργιο λιμανάκι, απάνεμο που μπορεί να φιλοξενήσει ως 20 ιστιοφόρα. Οι τυχεροί που θα έρθουν το καλοκαίρι ως εδώ για ήσυχες διακοπές, θα βρουν άφθονο ψάρι και αν είναι  λάτρης της θάλασσας   πανέμορφες παραλίες. Η πιο γνωστή είναι τα «Τηγανάκια» και ακολουθούν το «Λιμνάρι», η «Πατελιά» και η «Πίσω Πατελιά». Σε όλες πας με τα πόδια. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και οι παραλίες άθικτες, χωρίς ξαπλώστρες.

ΠΗΓΗ: http://www.tominews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!