Η σοκολάτα αδυνατίζει, δεν παχαίνει

Η σοκολάτα όχι μόνο δεν παχαίνει τους εφήβους αλλά φαίνεται πως όσο περισσότερη τρώει κανείς, τόσο μειώνεται το επίπεδο του λίπους στο σώμα του,

σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα σχετικά με το πώς η υγιεινή διατροφή των εφήβων μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας τους.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γρανάδα, με επικεφαλής τη Magdalena Cuenca-Garcia, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nutrition", μελέτησαν περίπου 1.500 ευρωπαίους εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών και διαπίστωσαν πως όσο περισσότερη σοκολάτα καταναλώνει κάποιος, τόσο μειώνονται τα επίπεδα λίπους στον οργανισμό και συνεπώς μειώνεται και ο δείκτης σωματικής μάζας.
Η μείωση αυτή του λίπους συμβαίνει ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τη σεξουαλική ωρίμανση, τη σωματική άσκηση, τη διατροφή και την κατανάλωση αλκοόλ.
Σύμφωνα με την Cuenca-Garcia, παρόλο που η σοκολάτα έχει υψηλή ενεργειακή-θερμιδική αξία, καθώς είναι πλούσια σε σάκχαρα και κορεσμένα λίπη, «οι πιο πρόσφατες μελέτες σε ενηλίκους έχουν δείξει πως η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιομεταβολικών διαταραχών».
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η βιολογική επίδραση των τροφών, όπως της σοκολάτας, δεν πρέπει να αξιολογείται μόνο με μέτρο το περιεχόμενό τους σε θερμίδες. Για παράδειγμα, η σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, ιδίως κατεχίνες και έχει πολλές υγιεινές ιδιότητες, όπως αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιυπερτασικές, με αποτέλεσμα να δρα προστατευτικά από ισχαιμικά καρδιακά επεισόδια.
Εξάλλου, μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με χαμηλότερο δείκτη σωματικής μάζας, δηλαδή δεν παχαίνει και ενδεχομένως το «κλειδί» βρίσκεται στην επίδραση των κατεχινών στην παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης και στην ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, παράγοντες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.
 
enet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!