Το κοτόπουλο στην εγκυμοσύνη... συρρικνώνει το ανδρικό μόριο!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η κατανάλωση κοτόπουλου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενοχοποιείται για συρρίκνωση του μορίου στους άρρενες απογόνους.
Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση PETA, στοιχεία έρευνας δείχνουν πως οι γιοι γυναικών που, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κατανάλωναν κοτόπουλο -κυρίως φτερούγες- είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μικρότερο μόριο, εξαιτίας ενός χημικού που εντοπίζεται στη σάρκα των ζώων (κατά το ράντισμα).
Πρόκειται για τις χημικές ουσίες φθαλάτες. «Όταν οι έγκυες εκτίθεται σε μεγάλες ποσότητες αυτών των χημικών, τότε τα αγόρια που θα φέρουν στον κόσμο διατρέχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μικρότερο μόριο» επισημαίνει η Λίντσει Ρατζ, εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης.
Οι φθαλάτες εμπεριέχονται μεταξύ άλλων σε παρασιτοκτόνια και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή ακόμη και πρόωρη εμμηνόπαυση στις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνες.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει κατατάξει τις φθαλάτες μαζί με την δισφαινόλη Α ως τις πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει ζητήσει την απαγόρευσή τους.
 
protothema.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!