Τροφές που είναι επικίνδυνες για το μωρό σου!

  Μέχρι την εισαγωγή στερεών (κάπου ανάμεσα στους 5-6 μήνες, αν και κάποια μωρά ξεκινούν ακόμα νωρίτερα), το μωρό σου πρέπει να πίνει μόνο γάλα,
είτε μητρικό, είτε βρεφικό σε σκόνη.

Ακόμα και μετά την εισαγωγή στερεών όμως, υπάρχουν τροφές που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες:

-Το μέλι

Το μέλι μπορεί να περιέχει σπόρια του κλωστηριδίου Clostridium botulinum, το οποίο προκαλεί την ασθένεια αλλαντίαση σε βρέφη ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή του παιδιού.

-Aγελαδινό γάλα και γάλα σόγιας

Μέχρι να κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του, το μωρό σου δεν μπορεί να χωνέψει την πρωτεϊνη του αγελαδινού γάλακτος και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστραφούν τα νεφρά του.

Μεγάλη προσοχή σε:

μεγάλα κομμάτια που μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό του. Κόψτε τα καρότα, τα φασολάκια, τα σταφύλια, τα τοματίνια σε μικρές μπουκίτσες (στο μέγεθος μπιζελιού). Το ίδιο και τα κρέατα και το τυρί.μικρές, σκληρές τροφές, όπως καραμέλες, ξηροί καρποί και ποπ κορν. Προσοχή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πνιγμού!μαλακές, κολλώδεις τροφές, όπως τα ζελεδάκια, μπορούν επίσης να κολλήσουν στο λαιμό τουφυστικοβούτυρο: η κολλώδης του υφή δεν επιτρέπει στο μωρό να το καταπιεί με ασφάλεια
 
eimaimama.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!