Διαβήτης και έγκυες: θέλει προσοχή και όχι πανικό

Η πιο ευτυχισμένη στιγμή για τη ζωή μιας γυναίκας, είναι όταν της ανακοινώνουν ότι "σε λίγους μήνες θα γίνει μανούλα". Όταν νιώθει μέρα με τη μέρα, ένα μικρό ανθρωπάκι να μεγαλώνει μέσα της... Είναι συχνό το φαινόμενο πάντως οι έγκυες να ανεβάζουν τις τιμές του Διαβήτη στον οργανισμό τους. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός.

Ο διαβήτης κύησης εμφανίζεται συνήθως στην αρχή της κύησης (24η εβδομάδα) και τελειώνει με την κύηση χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι προυπήρχε ή ότι θα συνεχίσει να υπάρχει.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα αίτια του διαβήτη κατά την εγκυμοσύνη, όμως υποψιάζονται ότι οι ορμόνες του πλακούντα εμποδίζουν την παραγωγή και τη χρήση ινσουλίνης. Χωρίς την τελευταία η γλυκόζη δεν μπορεί να φύγει από το αίμα και να μετατραπεί σε ενέργεια με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεργλυκαιμία.

Στο έμβρυο η επιπλέον ποσότητα ενέργειας αποθηκεύεται ως λίπος και αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη ζωή του μωρού. Ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για να εμφανίσει αναπνευστικά προβλήματα, παιδική παχυσαρκία και στην ενήλικη ζωή τους να έχει προδιάθεση για διαβήτη τύπου 2.

Ο τακτικός έλεγχος αποτελεί κλειδί στην επιτυχή διαχείριση του διαβήτη. Σε συννενόηση πάντα με το γιατρό σας θα πρέπει να ενημερώνεστε για τη συχνότητα των μετρήσεων και το εύρος τον τιμών που θα οριστεί.

Οι τιμές των μετρήσεων διαμορφώνονται από πολλούς παράγοντες (όπως η διατροφή, το άχγος, η φαρμακευτική αγωγή κτλ) και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιμελής τόσο για τη δική σας προστασία όσο και για του μωρού σας.

iatropedia.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!