Χάστε κιλά τρώγοντας σε… κόκκινα πιάτα

«Φρενάρουν» την επιθυμία για κατανάλωση

Αν έχετε δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να χάσετε κιλά και δεν τα έχετε καταφέρει, μην απογοητεύεστε. Τη λύση θα σας τη δώσουν Γερμανοί και Ελβετοί επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν έναν ομολογουμένως παράδοξο τρόπο δίαιτας που βασίζεται στο... κόκκινο χρώμα.

Όπως δημοσιεύουν στο επιστημονικό περιοδικό Appetite, το σερβίρισμα γευμάτων και ποτών σε κόκκινα πιάτα και ποτήρια αντίστοιχα, μειώνει την κατανάλωσή τους κατά 40%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κόκκινο χρώμα «φρενάρει» την κατανάλωση καθώς παραπέμπει στην ιδέα «του κινδύνου και της απαγόρευσης».

Στην πρώτη φάση της έρευνας συμμετείχαν 41 φοιτητές από τους οποίους ζητήθηκε να πιουν τσάι, από ποτήρια με κόκκινη και μπλε σήμανση. Στην περίπτωση των κόκκινων φλιτζανιών η κατανάλωσή τους εμφάνιζε έναν περιορισμό της τάξεως του 44%.

Στο δεύτερο στάδιο, ζητήθηκε από 109 άτομα να φάνε 10 πρέτζελ τα οποία ήταν τοποθετημένα σε κόκκινα, μπλε και άσπρα πιάτα. Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που κλήθηκαν να τα καταναλώσουν από το κόκκινο πιάτο φάνηκαν πιο λιτοδίαιτοι.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!