Τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν τις επιλογές των γυναικών στους άντρες

Τα «παιχνίδια» των ορμονών

Ο γάμος σας μπορεί να διαρκέσει κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο αν γνωρίσατε τη γυναίκα σας ενώ εκείνη έκανε χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Ενώ μπορεί να μην νιώθουν πολύ μεγάλη έλξη ή σεξουαλική ικανοποίηση από τους άντρες τους, όσες γυναίκες παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια είναι γενικότερα πιο ευχαριστημένες από άλλες πτυχές του γάμου τους, όπως η οικονομική τους κατάσταση και η πίστη στο σύντροφό τους, με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Τα αντισυλληπτικά χάπια «ισορροπούν» τις ορμόνες των γυναικών για περισσότερο από ένα μήνα, και τις διατηρούν σε επίπεδα όπως αυτά που «επικρατούν» στα μη γόνιμα στάδια του κύκλου τους.

Η μη χρησιμοποίηση χαπιού σημαίνει ότι τα επίπεδα των ορμονών μεταλλάσσονται, προκαλώντας συναισθηματικές αλλαγές βάζοντας σε «προτεραιότητα» τη… φυσική έλξη.

Ερευνητές ρώτησαν 2.500 γυναίκες από διάφορες χώρες για διάφορους τομείς στη σχέση τους με τους βιολογικούς πατεράδες των πρώτων τους παιδιών.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Proceedings of the Royal Society B». Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούσαν να επηρεάσουν την επιλογή της γυναίκας σε σχέση με τον ποιον διαλέγει για άντρα της.

Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Craig Roberts, από το πανεπιστήμιο Stirling ανέφερε ότι: «Τα αποτελέσματα δείχνουν μερικές θετικές και μερικές αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών όταν μια γυναίκα συναντά για πρώτη φορά το σύντροφό της. Αυτές οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, μπορεί να είναι λιγότερο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους σχέση, αλλά είναι περισσότερο ικανοποιημένες από άλλα στοιχεία αυτής.

Ως ένα γενικό συμπέρασμα, οι σχέσεις των γυναικών που γνωρίζουν τους συζύγους τους ενώ κάνουν χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, διαρκούν περισσότερο (κατά μέσο όρο 2 χρόνια περισσότερο) και έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν».

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!