Ομπρέλα προστασίας στις εργαζόμενες εγκύους

Ομπρέλα προστασίας για τις εγκύους εργαζόμενες «ανοίγει» με απόφασή του ο Άρειος Πάγος κρίνοντας ότι η απόλυσή τους είναι άκυρη, ακόμα και όταν ο εργοδότης τους αγνοεί το ευτυχές γεγονός.

Με το σκεπτικό αυτό οι αρεοπαγίτες δικαίωσαν εργαζόμενη στην Κόρινθο, η οποία απολύθηκε ενώ ήταν δύο μηνών έγκυος και απέρριψαν τον ισχυρισμό του εργοδότη ότι πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό μετά την καταγγελία της σύμβασής της που διατύπωσε ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας για τη συμβιβαστική επίλυση της εργατικής διαφοράς.

Οι ανώτατοι δικαστές στηρίζονται μάλιστα στο διευρυμένο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει από το 1997, όταν η χώρα μας συμμορφώθηκε με την ευρωπαϊκή οδηγία, που προστατεύει την έγκυο εργαζόμενη γυναίκα ανεξάρτητα από την εκ μέρους του εργοδότη της γνώση της εγκυμοσύνης της.

Επισημαίνουν ακόμη ότι η καταγγελία σύμβασης από τον εργοδότη είναι απόλυτα άκυρη τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και για ένα χρόνο μετά τον τοκετό, εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος για απόλυση. Μόνο που καμία περίπτωση, όπως ρητά αναφέρουν στο σκεπτικό τους οι δικαστές , δεν μπορεί να θεμελιωθεί απόφαση απόλυσης σε πιθανολογούμενη μείωση της απόδοσης εργασίας της εγκύου που να οφείλεται στην εγκυμοσύνη της.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!