Η θλίψη μετά από απώλεια εγκυμοσύνης διαρκεί χρόνια

Μία νέα μελέτη από την Αγγλία και την Αμερική έδειξε ότι οι γυναίκες, που έχουν υποστεί μία αποβολή ή ενδομήτριο θάνατο, υποφέρουν από ψυχολογικά συμπτώματα που διαρκούν χρόνια.

Είναι γνωστό ότι περίπου 15% των γυναικών αποβάλλουν στους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης. Από αυτές τις γυναίκες, η συντριπτική πλειοψηφία θα έχουν μια ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη στο εγγύς μέλλον.
Μέχρι πρόσφατα, η επικρατούσα αντίληψη ήταν ότι οι γυναίκες με ιστορικό αποβολής ξεπερνούσαν γρήγορα την «αρνητική» αυτή εμπειρία, όταν έμεναν έγκυες με το επόμενο παιδί. Παρόλα αυτά, η νέα μελέτη υποδεικνύει ότι πολλές από αυτές τις γυναίκες συνεχίζουν να αισθάνονται άσχημα ψυχολογικά, εκδηλώνοντας υψηλά επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, κατά τη διάρκεια της επόμενης εγκυμοσύνης έως και 3 χρόνια μετά από τη γέννηση του παιδιού τους.

Αυτή η ψυχολογική επιβάρυνση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πορεία της εγκυμοσύνης, γεγονός που συχνά αμελούν οι επαγγελματίες υγείας. Η μελέτη συστήνει οι γυναίκες με ιστορικό αποβολής να λαμβάνουν περισσότερη υποστήριξη από μαίες και γιατρούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, συστήνουν προσοχή ώστε να εντοπίζονται νωρίς εκείνες οι γυναίκες οι οποίες συνεχίζουν να αισθάνονται παρόμοια μετά την εγκυμοσύνη, υπό τη μορφή της επιλόχειας κατάθλιψης.

zougla.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!