Η δισφαινόλη ύποπτη για πολυκυστικές ωοθήκες

Ερευνητική ομάδα στη Βρετανία, επικεφαλής της οποίας ήταν Ελληνίδα επιστήμονας, εντόπισε πιθανή σύνδεση της δισφαινόλης Α με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Σειρά μελετών, τα τελευταία χρόνια, έχει...

συνδέσει τη δισφαινόλη Α, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πολλών αντικειμένων καθημερινής χρήσης (πλαστικά μπουκάλια, κουτιά κονσέρβας, δοχεία τροφίμων, μπιμπερό κ.τ.λ.), με διάφορες σοβαρές ασθένειες.Ερευνητές του νοσοκομείου Ηuddersfield Royal Ιnfirmary, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ελένη Κανδαράκη, μελετώντας 71 γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών διαπίστωσαν ότι σε σχέση με υγιείς γυναίκες ίδιας ηλικίας και βάρους είχαν υψηλότερα επίπεδα της δισφαινόλης Α στο αίμα τους.

Σε άρθρο τους, στην επιθεώρηση «Clinical Εndocrinology & Μetabolism», οι ερευνητές αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα εύρημα που δείχνει ότι η δισφαινόλη είναι πιθανόν να παίζει κάποιο ρόλο στην εμφάνιση του συνδρόμου, αλλά επισημαίνουν πως είναι απαραίτητο να γίνουν νέες μελέτες, για να εξακριβωθεί αν και σε ποιο ποσοστό ισχύει κάτι τέτοιο.

Πηγή: tovima.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!