Βλάπτει ο αποκλειστικός θηλασμός

Επιβλαβής για το μωρό μπορεί να αποβεί ο αποκλειστικός θηλασμός το πρώτο εξάμηνο. Από το 2001 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε συμβουλεύσει επίσημα τις μητέρες σε όλον τον κόσμο να θηλάζουν τα μωρά τους αποκλειστικά για έξι μήνες, αντίληψη την οποία έρχεται να αμφισβητήσει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, υπό την παιδίατρο Μέρι Φιούτρελ του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού του University College του Λονδίνου (UCL), υποστηρίζουν ότι ο αποκλειστικός θηλασμός για τόσους μήνες μπορεί να βλάψει το νήπιο και δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες το πολύ και ο απογαλακτισμός θα πρέπει να ξεκινά αρκετά πριν από το εξάμηνο.

Στερεά τροφή
Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στη επιθεώρηση «British Medical Journal», τα νήπια θα πρέπει να λαμβάνουν και άλλη στερεά τροφή (ακόμα και κρέας), εκτός από το μητρικό γάλα, πριν από τους έξι μήνες.

Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, εάν ο απογαλακτισμός καθυστερήσει, το νήπιο διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο τροφικών αλλεργιών και έλλειψης σιδήρου, ενώ μπορεί να υποφέρει από περισσότερους πόνους στην κοιλιά.

Οι ερευνητές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα παιδιατρικά πανεπιστημιακά ινστιτούτα της «γηραιάς Αλβιόνας», σημείωσαν ότι συμφωνούν με τις οδηγίες του ΠΟΥ, όμως μόνο για την περίπτωση των αναπτυσσόμενων χωρών, όπου η πρόσβαση σε καθαρό νερό και ασφαλή τροφή είναι περιορισμένη.

ethnos.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!