Τέλος στην αμνιοκέντηση υπόσχεται νέα μέθοδος

Μία νέα μέθοδος, για τη διάγνωση του συνδρόμου Down στα έμβρυα, ίσως επιφέρει και το τέλος της αμνιοκέντησης, μιας ιδιαίτερα ριψοκίνδυνης διαδικασία, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες αποβολής.

Μια απλή αιματολογική εξέταση θα μπορεί πλέον να προσφέρει τις απαντήσεις, καθώς θα διεξάγεται ένα νέο τεστ γενετικής ανάλυσης στο δείγμα αίματος της εγκύου, για τη διάγνωση τυχόν συνδρόμου Down στο έμβρυο.Έτσι, επεμβατικές μέθοδοι θα καταργηθούν, με βασικότερη την αμνιοκέντηση, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για αποβολή, καθώς περίπου το 1% όσων εγκύων κάνουν αμνιοκέντηση, μετά αποβάλλουν.

Ο κυπριακής καταγωγής, καθηγητής Ιατρικής του Εμβρύου, Κύπρος Νικολαΐδης του νοσοκομείουKing's College στο Λονδίνο, τέθηκε επικεφαλής μιας διεθνής ερευνητικής ομάδας, η οποία βάσισε τα πορίσματά της στην ανάλυση αίματος 753 γυναικών.

Τα συμπεράσματα που εξάχθηκαν, καταδεικνύουν ότι η νέα μη επεμβατική τεχνική μπορεί να μειώσει δραστικά, μέχρι 98%, τον αριθμό των απολύτως αναγκαίων αμνιοκεντήσεων.

Να σημειωθεί ότι το σύνδρομο Down, οφείλεται σε ένα πρόσθετο αντίγραφο του χρωμοσώματος 21 που διαθέτουν όσα παιδιά πάσχουν από αυτό.

Καθώς το DNA του εμβρύου μπορεί να διασχίσει τον πλακούντα από το μωρό προς την μητέρα, το νέο αιματολογικό-γενετικό τεστ είναι δυνατό να ανιχνεύσει την ύπαρξη τυχόν πρόσθετου χρωμοσώματος 21.

Φυσικά, περαιτέρω μελέτες και ερευνητικά τεστ είναι απαραίτητα, προτού να αποτελέσει η νέα μέθοδος μια κλινική πρακτική ρουτίνας.

Ο τελικός στόχος είναι να γίνει το τεστ 100% ακριβές, ώστε να αποφεύγεται τελείως οποιαδήποτε επεμβατική διαγνωστική εξέταση, όπως η αμνιοκέντηση.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!