Κυτταρίτιδα και Αντικυτταριδική χειροποίητη κρέμα

Για πολλές γυναίκες η μάχη ενάντια στη κυτταρίτιδα μοιάζει με πόλεμο χωρίς τέλος: κρέμες, «ειδικές» και διάσημες δίαιτες, καινοτομικά μηχανήματα και αισθητικές παρεμβάσεις υπόσχονται τη μόνιμη λύση, αλλά, με ένα περίεργο τρόπο, ο εχθρός πάντοτε επανεμφανίζεται.
Τί είναι επιτέλους η κυτταρίτιδα και πως μπορεί κανείς να «προφυλαχθεί» από αυτή;
Αν και η αιτιολογία της παραμένει σχετικά άγνωστη, είναι δεδομένο ότι πρόκειται για μία πολυπαραγοντική δερματική πάθηση, που χαρακτηρίζεται από αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία των λιποκυττάρων, του συνδετικού ιστού και της μικροκυκλοφορίας της περιοχής, που σαν συνέπεια έχουν την τυπική εμφάνιση του “φλοιού πορτοκαλιού”. Παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της:

Ο ρόλος των γυναικείων ορμονών είναι πρωταρχικής σημασίας, αφού η κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες μετά την εφηβεία. 
• H φυλή από την οποία καταγόμαστε.
• H ποιότητα του δέρματος, η κατανομή του υποδόριου λίπους και η προδιάθεση του λεμφικού και κυκλοφορικού συστήματος. 
• Το αυξημένο σωματικό βάρος, οι συχνές αυξομειώσεις του και η κακή διατροφή (π.χ η πλούσια σε ολικό και κορεσμένο λίπος και φτωχή σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και υγρά) δρουν επιβαρυντικά για την εικόνα της κυτταρίτιδας. 
• Επιβαρυντικούς παράγοντες αποτελούν επίσης το άγχος, το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι δεν ευθύνονται μεμονωμένες συνήθειες (διατροφικές και μη) για την εμφάνιση της ενοχλητικής εικόνας της κυτταρίτιδας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι, για παράδειγμα, η ζάχαρη, τα γλυκίσματα, τα αναψυκτικά ή άλλα τρόφιμα, μπορούν να την προκαλέσουν. Η αποτελεσματικότερη λύση είναι να αυξήσει κανείς τη σωματική του δραστηριότητα (ειδικότερα την αερόβια άσκηση) και προφανώς να βελτιώσει τη διατροφή του. Και όλα αυτά βέβαια, με δεδομένο ότι δεν προσλαμβάνει κανείς καθημερινά περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει, αφού το αυξημένο σωματικό βάρος που αυτό συνεπάγεται, επιδεινώνει την εικόνα της κυτταρίτιδας.
Πριν, λοιπόν, ξεκινήσει για μια ακόμη φορά το ταξίδι της αναζήτησης των μαγικών λύσεων, αξίζει να δοκιμάσει κανείς την πλέον αξιόπιστη και ασφαλή συνταγή: εκείνη που συνδυάζει την ισορροπημένη, θρεπτική και με ποικιλία διατροφή και τη λιγότερο καθιστική ζωή.
Αντικυτταριδική χειροποίητη κρέμα 
Οι αντικυτταριδικές κρέμες ως γνωστόν τα έχουν τα λεφτά τους. 
Από την άλλη μεριά και η καταπολέμηση αυτής της φλούδας πορτοκαλιού –που μας κάθεται στο λαιμό- είναι ένα χρόνιος και σταθερός πονοκέφαλος για το γυναικείο φύλο. 
Για αυτό δώστε βάση: ως γνωστόν οι περισσότερες κρέμες του εμπορίου έχουν σαν βάση τους τον καφέ. 
Η αλήθεια είναι ότι ο καφές μπορεί να γίνει ένας ιδανικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά αφού τον πιείτε… στρωθείτε. 
Πάρτε το κατακάθι που έχει μείνει στο φίλτρο, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι και απλώστε στα προβληματικά σημεία με κυκλικές κινήσεις. 
Τυλίξτε την περιοχή με μεμβράνη για 15 λεπτά. Κάντε το δυο φορές την εβδομάδα και πείτε αντίο στις ακριβές κρέμες της αγοράς αλλά και στο πρόβλημα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!