Με λεβεντιά και ελπίδα τα νιάτα της Καλύμνου τίμησαν το ΟΧΙ (1 Video)

Τα νιάτα της Καλύμνου, έδωσαν το δυναμικό παρόν στον οερτασμό της επετείου του ηρωικού ΟΧΙ, που βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός, απέναντι στον Ιταλικό φασισμό και τους συμμάχους του.
Οι εικόνες της παρέλασης των σχολείων, του στρατού, των αθλητικών σωματείων και των προσκόπων στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου, γέμισαν τους πάντες με αισθήματα υπερηφάνιας και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, που η νέα γενιά μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει.
Οι σκληρές μέρες που ζει ο τόπος, η άγρια επίθεση των οικονομικών εισβολέων, η δυστυχία και η φτώχεια του λαού που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νέας γενιάς, που θα πάρει στις πλάτες της την αναγέννηση της πατρίδας και θα φέρει το ξημέρωμα μιας καλύτερης ζωής.
Μιαν ηλιόλουστη φθινοπωρινή ημέρα επεφύλαξε ο καιρός για την ιστορική αυτή επέτειο, για την μνήμη και την επαναβεβαίωση της ακέραιης ιστορικής συνείδησης, 74 χρόνια μετά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον φασισμό, στην υποδούλωση και το μεγάλο ΝΑΙ στην ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ο λαός σε κάθε εποχή και κάθε ιστορική στιγμή, αναλαμβάνει την μοίρα του και αγωνίζεται, με αυτό που γνωρίζει πολύ καλά να κάνει, την θέλησή του για λευτεριά και την άρνησή του στον κάθε κατακτητή και κυρίως την αντίθεσή του με τον τον φασισμό.
 
Η αντίσταση του λαού πρέπει να είναι αντίσταση στην λήθη και αγώνας για την ανάδειξη της μιας και μόνης ιστορικής αλήθειας.
 
"Παλμός της Καλύμνου"
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!