«Αγώνας δρόμου» για την είσπραξη οφειλών από ΔΕΥΑ Καλύμνου

Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΚ έχει ξεκινήσει προσπάθεια για να φέρει έσοδα στην επιχείρηση, μέσω της είσπραξης των οφειλών από τους χρήστες.
Αφού κάλεσε τους δημότες που οφείλουν μεγάλα ποσά στην ΔΕΥΑΚ να προβούν σε ρύθμιση αυτών, τώρα ανακοίνωσε την πρόθεση για συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να αυξηθούν τα σημεία πληρωμής των λογαριασμών.
Με αυτές τις ενέργειες η διοίκηση ευελπιστεί να φέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία της επιχείρησης και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Βέβαια η τακτική αυτή της ΔΕΥΑΚ έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις αντιπολιτεύσεις και κυρίως την ελάσσονα του Δημήτρη Διακομιχάλη, ο οποίος θεωρεί πως είναι "άτοπο" σε μια τέτοια περίοδο να "απαιτεί" η εταιρεία του Δήμου την είσπραξη των οφειλών, χαρακτηρίζοντάς το ως μια ενέργεια που στερείται κοινωνικού χαρακτήρα.
Το χαρακτηριστικό είναι πως η νέα Δημαρχία του Γιάννη Γαλουζή και η Διοίκηση της επιχείρησης, έχουν διαπιστώσει την δυσμενή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ, η οποία αντιμετωπίζει ζήτημα "επιβίωσης" ως εταιρεία του Δήμου και προσπαθούν να την ορθοποδήσουν.
Τα οικονομικά "ανοίγματα" είναι πολλά και πρέπει οι σημερινοί διοικούντες να κινηθούν σε πολλές κατευθύνσεις, ώστε να επιτευχθεί η "εξυγίανσή" της και όχι μόνον στην κατεύθυνση της είσπραξης των οφειλών από τους δημότες.
Η ΔΕΥΑΚ, πρέπει να στραφεί σε αναπτυξιακά έργα και επενδύσεις, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί με την σημερινή της μορφή. Η αξιοποίηση προγραμμάτων, τόσο εθνικών όσο και Ευρωπαϊκών, αλλά και η στροφή σε επενδύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού και γενικά των παρεχόμενων υπηρεσιών από την επιχείρηση, είναι οι επιλογές που πρέπει να κάνουν οι σημερινοί διοικούντες.
Βέβαια ο τομέας της είσπραξης των οφειλών, πρέπει να έχει κοινωνικό χαρακτήρακαι κυρίως να στραφεί στους πραγματικούς μεγαλο-οφειλέτες, χωρίς να λάβει η προσπάθεια αυτή φορομπηχτικό" χαρακτήρα, σε μια περίοδο όπου οι πολίτες έχουν καταστεί θύματα φοροεπιδρομής από την κεντρική εξουσία.
(Ακολουθεί ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες, ώστε να δημιουργηθούν "πρακτορεία εξόφλησης λογαριασμών")
"Παλμός της Καλύμνου"
 
Προς ΜΜΕ
ΘΕΜΑ : Εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης .
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλύμνου προτίθεται να δημιουργήσει πρακτορεία εξόφλησης λογαριασμών σε συνεργασία με ιδιώτες επιτηδευματίες-καταστηματάρχες.Η δημιουργία των πρακτορείων αυτών έχει ως στόχο την εξοικονόμηση χρόνου και κόπου για τους συνδημότες μας.
Η ανώτερη αμοιβή ,η οποία θα βαρύνει εξολοκλήρου τον καταναλωτή, ορίζεται σε 1 ευρώ για κάθε λογαριασμό.
Η είσπραξη θα επικυρώνεται με την αναγραφή της ημερομηνίας είσπραξης, το σφράγισμα του λογαριασμού και του αποκόμματος με την σφραγίδα του καταστήματος και την υπογραφή του εισπράκτορα.
Η απόδοση των εισπραχθέντων θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία της επιχείρησης.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος:
1.Άδεια λειτουργίας του καταστήματος ή έναρξη Δ.Ο.Υ.
2.Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
3.Φορολογική- ασφαλιστική ενημερότητα της επιχείρησης.
4.Εγγυητική αξίας 15.000,00 ευρώ που θα προσκομιστεί με την ανάθεση.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΚ δεν δεσμεύεται έναντι των ενδιαφερομένων που θα καταθέσουν αιτήσεις και διατηρεί την διακριτική ευχέρεια να επιλέξει ως αναδόχους αυτούς που θα κρίνει ως καταλληλότερους για την λειτουργία των πρακτορείων. Με τους επιλεγέντες αναδόχους θα υπογραφεί σχετική σύμβαση διάρκειας δύο ετών με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμα έτη, με άσκηση μονομερούς δικαιώματος από την ΔΕΥΑΚ.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να καταθέσουν τα ανωτέρω δικαιολογητικά μαζί με αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα γραφεία της επιχείρησης έως την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.
Πληροφορίες στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ στο τηλ 22430-59512.
Με εκτίμηση
-Ο-
Πρόεδρος
Γεώργιος Στ.Τρικοίλης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!