Η Κάλυμνος δεν «κείται» ... Ζει !!

Δεν είναι η Κάλυμνος ο τόπος της απόλυτης παραβατικότητας, της ανομίας, του χάους, της βρωμιάς, της καταπάτησης του ΚΟΚ και όλων γενικά των κανόνων, ούτε διαθέτει στην είσοδο του λιμανιού "κόκκινο φωτάκι" που να υποδεικνύει την λειτουργία οίκου ανοχής.
Είναι ένα νησί με τα προβλήματά του, όπως αυτά που αντιμετωπίζουν όλες οι μικρές κοινωνίες εν μέσω κρίσης και διάλυσης των κρατικών μηχανισμών και έλλειψης οικονομικών χορηγήσεων. Μέσα στα προβλήματά της διατηρεί μιαν εικόνα φιλόξενη, δυναμική και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Μπορεί να "αιμορραγεί" από την συνεχιζόμενη μετανάστευση αλλά masouri800 0παραμένει ενεργή και ολοζώντανη και διόλου δεν ομοιάζει με το πρόσωπο "γριάς παράξενης, αλλόκοτης, στριμμένης, κακομοίρας, γκρινιάρας κι αφιλόξενης", όσο κι αν υπάρχουν διάφοροι που δεν την προσέχουν και ενίοτε την κακοποιούν. Δεν κείται ενθάδε η Κάλυμνος αγαπητέ κύριε Σκιαδόπουλε και αγαπητή σύνταξη της ηλεκτρονικής σελίδας (αναφορά σε δημοσίευμα σε άλλη ηλεκρονική σελίδα), εδώ βρίσκεται ένα ολοζώντανο νησί, μια σύγχρονη κοινωνία, με τα σύγχρονα προβλήματά της, με τα όμορφα και τα δύσκολά της, μια Κάλυμνος με την ιστορία και τον πολιτισμό της, που αντιστέκεται telendos-islμαζί με τους ανθρώπους της και τα καταφέρνει πάντα. Αγαπητέ κύριε, ήλθατε σ' ένα νησί φιλοξενο, που δεν είναι ο παράδεισος και ούτε πιστευουμε ότι θα θέλατε να δείτε μια κοινωνία "Ελβετικών προδιαγραφών" αλλά ούτε και μια καθυστερημένη πραγματικότητα, προσκολλημμένη στο παρελθόν και να ξεπροβάλλουν από τα σοκάκια γυναίκες ντυμένες με τα παραδοσιακά φουστάνια, να κουβαλούν κλαδιά και στάμνες με νερό από τις πλαγές και τις πηγές. Είμαστε όπως είναι κάθε σύγχρονη επαρχιακή αλλά και αστική πραγματικότητα, αλλά ολοζώντανοι και δεν έχουμε ακόμη πεθάνει, άρα προς τι ο τίτλος ότι η Κάλυμνος "κείται". Ελπίζουμε να περάσατε καλά και να δοκιμάσατε τις τοπικές γεύσεις, να απολαύσατε τις πεντακάθαρες παραλίες και να κρατήσατε στην μνήμη σας το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της μοναδικής Τελένδου με την βασιλοπούλα της που απλώνει νωχελικά και ερωτικά την ομορφιά της στον γαλαζοπράσινο και βελουδένιο τάπητα. Καλό χειμώνα να έχετε αγαπητέ κύριε.
 
Πηγή: "Παλμός της Καλύμνου"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!