19η Επέτειος των Ιμίων. Ημέρα μνήμης και περισυλλογής για την Κάλυμνο

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

19 χρόνια η Κάλυμνος τιμά τους πεσόντες των Ιμίων και θυμάται τις ημέρες εκείνες που σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία της, αλλά και αυτή της Ελλάδας.
Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα δίνει τον μεγάλο αγώνα για την εθνική αξιοπρέπεια, η μνήμη από τις ημέρες εκείνες του 96, έχουν τον δικό τους συμβολισμό και το διαχρονικό μήνυμα. 
 
Η χώρα βρέθηκε απέναντι στην μιλιταριστική πρακτική της γείτονος χώρας και στην ανυπαρξία άσκησης μιας εθνικής εξωτερικής πολιτικής από την ελληνική ηγεσία. 
 
Το αποτέλεσμα ήταν να "τραυματιστεί" ανεπανόρθωτα το γόητρο της Ελλάδας, από πολιτικούς που αποδείχτηκαν μικρότεροι των καταστάσεων, από μιαν ηγεσία ανίκανη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας και να αντιταχθεί σθεναρά στις βλέψεις,  τόσο της στρατοκρατικής πολιτικής της Τουρκίας, όσο και των "ξένων δυνάμεων", τους οποίους μάλιστα "ευχαρίστησαν", μια ενέργεια που αποτέλεσε απεμπόληση της περηφάνιας ενός ολόκληρου λαού. 
 
Παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού και χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου, τελέστηκε σήμερα (1/2/2015) η επιμνημόσυνη δέηση στον ναό του Αγίου Νικολάου, των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκου, υποπλοιάρχου,  Χριστοδούλου Καραθανάση, υποπλοιάρχου,  και Έκτορα Γιαλοψού, αρχικελευστή, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος την τραγική νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου του 1996.
 
Στην συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών, στον χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο Καλύμνου και κατατέθηκαν στεφάνια, από τον Δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και από εκπροσώπους των ενστόλων σωμάτων. Καθ όλη την εκδήλωση συμμετείχαν και  αντιπροσωπείες μαθητών, καθώς και το τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου. (Φώτο alithiafm.gr)
 
"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!