Διάλυση της Εκπαίδευσης η Τράπεζα Θεμάτων, με κόστος όσο ... χίλιοι αναπληρωτές

Οριστική είναι η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των κυρίων Μπαλτά και Κουράκη κατά τις τοποθετήσεις τους στις προγραμματικές δηλώσεις.
Γράφει ο Καλόγηρος Βασίλειος
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Υπουργός με το θεσμό αυτόν, που τον είχε υπερασπιστεί με θέρμη η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, και είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσοστό των μετεξεταστέων συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. 
 
Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την τράπεζα θεμάτων» ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι «η τράπεζα θεμάτων δεν έγινε για να βοηθήσει την εκπαίδευση, όπως αρχίζουμε να βλέπουμε στο Υπουργείο. Είναι έργο που έγινε όχι για τη χρησιμότητά του, αλλά για να πληρωθεί. Είναι από αυτά τα περίεργα έργα, που δεν γίνονται επειδή χρειάζονται, αλλά γίνονται επειδή κάποιοι θέλουν να πληρωθούν ή να πληρώσουν γι’ αυτά τα έργα». 
 
Όπως έχει γράψει news.gr η Τράπεζα Θεμάτων κόστισε 1.570.000 ευρώ γεγονός που το επεσήμανε και ο κ. Κουράκης που υπογράμμισε ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να είχαν προσληφθεί 1.000 αναπληρωτές για τις ανάγκες των σχολείων. 
 
Ο κ. Μπάλτας μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι “η τράπεζα θεμάτων είναι ένα αποθετήριο ερωτήσεων, τις οποίες τα παιδιά ξέρουν εκ των προτέρων. Άρα, όλη η δουλειά των παιδιών, μαζί με τα παράλληλα φροντιστήρια, είναι να μάθουν απ’ έξω τις τρεις-τέσσερις χιλιάδες ερωτήσεις ανά ζήτημα, ώστε να είναι έτοιμα στις εξετάσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την τράπεζα θεμάτων”. 
 
Το 50% της θεματοδοσίας από την Τράπεζα Θεμάτων καταργείται λοιπόν από φέτος και αυτή αποκτά πλέον συμβουλευτικό ρόλο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Καλόγηρος Βασίλειος
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!