"Αναρριχήθηκαν" στα ψηλά οι "νεαροί Καλύμνιοι επιχειρηματίες

Οι μαθητές της "εικονικής" επιχείρησης "KCE", Kalymnos Climbing Escape, "σκαρφάλωσαν" στην δεύτερη θέση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση», που συμμετείχαν για πρώτη φορά.

Οι "νεαροί επιχειρηματίες" της Καλύμνου, μαθητές από το 1ο Νικηφόρειο Λύκειο, κατέκτησαν το 2ο Βραβείο για το καλύτερο περίπτερο στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων).

Οι μαθητές από την Κάλυμνο, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς του Νότας Φράγκου, αξιοποίησαν την ανάδειξη του νησιού σε παγκόσμιο προορισμό αναρρίχησης και "έστησαν" μια δομή - επιχείρηση, με στόχο την παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών στους επισκέπτες αναρριχητές. Μια πρωτοβουλία που εκτός του ότι αναδεικνύει τις δυνατότητες των νέων του νησιού και την δημιουργικότητά τους, αποτελεί και μια σημαντικότατη μορφή προβολής της Καλύμνου, ενώ παράλληλα τα παιδιά έδειξαν με τον πλέον δυναμικό τρόπο, τις προοπτικές που ανοίγονται στο νησί, σε σχέση με την Αναρρίχηση.

Η διάκριση αυτή της μαθητικής ομάδας από την Κάλυμνο, οι άριστες εντυπώσεις που άφησαν  σ' όσους επισκέφτηκαν τον χώρο και ειδικά  το Περίπτερο της νεανικής αυτής πρωτοβουλίας, αποτελεί για το νησί μια σημαντική παρακαταθήκη, για το μέλλον στον τομέα αυτό του εναλλακτικού τουρισμού.

Ανάμεσα σε 69 σχολεία που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα, η μαθητική επιχείρηση του 1ου Λυκείου της Καλύμνου, με την καινοτομία, την δημιουργικότητα και την εργατικότητά της, αλλά και με την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, κατάφερε να "αναρριχηθεί" στον διαγωνισμό αλλά και στις συνειδήσεις όλων των Καλυμνίων, που αισθανόμαστε περήφανοι για την νεολαία μας.

Διαβάστε Περισσότερα ... "Παλμός της Καλύμνου"


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!