Διάκριση μαθητών του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου στον Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ο Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής είναι ένας θεσμός που μετράει ήδη 19 διοργανώσεις. Φέτος προκηρύχθηκε ο 20ος  Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2015. Ο Διαγωνισμός αυτός, γίνεται σε τρεις φάσεις στο ΛΥΚΕΙΟ, όσο και στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, με διαφορετικά, βέβαια, θέματα. Για το ΛΥΚΕΙΟ  υπάρχει και μια 4η φάση για την επιλογή των 5 μαθητών της Ολυμπιακής Ομάδας.

Η πρώτη φάση, με το όνομα «ΕΥΔΟΞΟΣ», διεξάγεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.astronomos.gr. Στους μαθητές δίνονται κάποιες ερωτήσεις - ασκήσεις που καλούνται να απαντήσουν μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων περίπου. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν βιβλία, το διαδίκτυο όπως και να ζητήσουν βοήθεια ή καθοδήγηση στη λύση από τους καθηγητές τους.

Το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου συμμετείχε φέτος με τέσσερις μαθητές της Β Λυκείου : Κοπανέζο Μανόλη, Πεταλά Λευτέρη, Σκυλλά Μιχάλη και Χαραμή Γεώργιο, ενώ για πρώτη φορά φέτος είχαμε και τη συμμετοχή ενός μαθητή του 1ου Γυμνασίου, του Καρβέλη Ευάγγελου.
Όλα τα παιδιά προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση.
Η δεύτερη φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» διεξάγεται στα διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Στην Κάλυμνο φέτος, όπως και πέρυσι, σχολική χρονιά 2013-14, η 2η φάση διεξάχθηκε στο 2ο ΓΕΛ Καλύμνου το Σάββατο, 7η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9 π.μ.
Με χαρά και υπερηφάνεια μάθαμε τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του διαγωνισμού, όπου προκρίθηκαν για την τρίτη φάση οι μαθητές μας: Σκυλλάς Μιχάλης (11η θέση), Πεταλάς Λευτέρης (14η θέση), Χαραμής Γεώργιος (19η θέση) και Κοπανέζος Μανόλης (21η θέση) σε σύνολο 23 μαθητών που περνούν στην 3η φάση του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες φέτος ήταν 83. Επίσης ο Πατέλλης Αλέξανδρος κατέκτησε την 27η θέση κι ο Καρβέλης Ευάγγελος την 31η θέση στους 126 συμμετέχοντες μαθητές γυμνασίων της Ελλάδας.

Διαβαστε Περισσότερα ... "Παλμός της Καλύμνου"


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!