Τρία χρόνια μετά να θυμηθούμε τον Γιώργο Κασσάρα

Τον περασμένο Φεβρουάριο συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την τραγική εκείνη νύχτα στην Βουλή όπου ψηφίζονταν το Δεύτερο Μνημόνιο και στις 700 σελίδες του, ουσιαστικά περιέχονταν η πλήρης υποδούλωση της χώρας στους δανειστές και στα κέντρα των διεθνών τοκογλύφων.
Παράλληλα υπήρχε και μια "αναφορά" στο δεύτερο κεφάλαιο του Μνημονίου, όπου γίνονταν αναφορά στις "φορολογικές ελαφρύνσεις και προνόμια, που ισχύουν σε διάφορες περιοχές της χώρας" και ζητούνταν η κατάργησή τους.
Το δραματικό εκείνο βράδυ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ουσιαστικά άνοιγε η συζήτησηγια την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και η "πόρτα" προς την έξοδο από τα κόμματα, όσων βουλευτών δεν ψήφιζαν στο σύνολό του το Μνημόνιο.
Ανάμεσα στους βουλευτές που αρνήθηκαν να υπογράψουν και να αποδεχτούν τα όσα περιείχαν οι αμέτρητες σελίδες του Μνημονίου, που ούτε καν τους δίνονταν η δυνατότητα να το διαβάσουν, ήταν ο συμπατριώτης μας Γιώργος Κασσάρας, τότε βουλευτής Δωδεκανήσου.
Ο εκπρόσωπος του νομού από την Κάλυμνο, που μετρούσε μόλις λίγους μήνες στα έδρανα της Βουλής, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες του νησιώτες και με πλήρη γνώση των συνεπειών για την χώρα από τους όρους που επιβάλλονταν με το Μνημόνιο, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στις πολιτικές των μνημονιακών κομμάτων, που απαιτούσαν πλήρη υποταγή από τα εκλεγμένα μέλη τους και είπε το όχι, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών, αφού το ίδιο βράδυ διαγράφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Μετά από τρία χρόνια, η συζήτηση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ παραμένει στο προσκήνιο, όπως και οι συνέπειες στο σύνολό τους από το Μνημόνιο που υπερψήφισαν όλοι όσοι επέλεξαν να μην "φύγουν από το μαντρί".
Σήμερα που η κυβέρνηση της αριστεράς αγωνίζεται να εξαλείψει τις τραγικές για τον λαό συνέπειες από το Μνημόνιο, το οποίο είχε "δέσει χειροπόδαρα" την χώρα για τις επόμενες δεκαετίες, αποτελεί οφειλόμενο από την ιστορία, να γίνεται αναφορά στους ανθρώπους, όπως ο Γιώργος Κασσάρας, που "έσωσαν την παρτίδα" σε σχέση με την αξιοπρέπεια και την περηφάνια που χαρακτηρίζει τους νησιώτες.
Η νέα γενιά, που σήμερα βιώνει την αβεβαιότητα και την μοναδική διέξοδο προς την μετανάστευση, πρέπει να γνωρίζει την ιστορία και η νεολαία της Δωδεκανήσου, πρέπει να ξέρει πως υπήρξαν άνθρωποι που έβαλαν πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον και την πολιτική τους καριέρα, το μέλλον το δικό τους. 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!