Στα "άκρα" οι κάτοικοι της Πάτμου, εμπόδισαν την αναχώρηση του γιατρού

Οι κάτοικοι και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτμου, αποφάσισαν να πάρουν την μοίρα του νησιού στα χέρια τους και προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην παροχή υπηρεσιών υγείας. 
Η απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ να μετακινήσει τον γιατρό στους Λειψούς ώστε να καλύψει τις εκεί ανάγκες, αφήνοντας ένα νησί των 6000 κατοίκων με μια μόνο γιατρό Γενικής Ιατρικής, προκάλεσε την οργή και τον δίκαιο ξεσηκωμό των Πατμίων, που μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισαν να παρεμποδίσουν την αναχώρηση με το "Ν. Κάλυμνος" του ιατρού Γιώργου Τσουκαλά. 
Με ψήφισμά του το ΔΣ, διατύπωσε την βούλησή του να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων και τονίζει την σπουδαιότητα να παραμείνει ο γιατρός στο νησί. 
 
(τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Ν. Μελιανού για την τηλεόραση "Κόσμος")
Δεν είναι η πρώτη φορά, που παρόμοιες καταστάσεις έχουν ξεσηκώσει τους κατοίκους των μικρών νησιών της περιοχής μας και καταδεικνύεται τόσο η υποβάθμιση και διάλυση της Δημόσιας Υγείας όσο και η εγκατάλειψη των νησιών.
Οι κάτοικοι των ακριτικών αυτών περιοχών, έχουν πλέον κουραστεί να ακούνε από το στόμα των πολιτικών να τους αποκαλούν "ηρωικούς ακρίτες", να τους επαινούν γιατί "φυλάνε Θερμοπύλες" στην εσχατιά του Αιγαίου και παράλληλα να υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα ζωής στα νησιά και να οδηγούνται στην ερήμωση. Έχουν αγανακτήσει να θυμούνται την περιβόητη ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ μόλις πατήσουν το πόδι τους στα νησιά και να την ξεχνάνε αμέσως μόλις αναχωρήσουν για την πρωτεύουσα.
Οι δυναμικές ενέργειες των κατοίκων της Πάτμου με το ΔΣ του νησιού επικεφαλής, αποτελεί παράδειγμα για όλους του νησιώτες, που δεν πρέπει να επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους και την υπονόμευση της υγείας των παιδιών τους.
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!