Οι BRICS ιδρύουν το δικό τους ΔΝΤ και προκαλούν ταραχές στη Δύση

Με αποθεματικό της τάξεως των 100 δισ. δολλαρίων, οι λεγόμενοι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), ιδρύουν το ... δικό τους Ταμείο, στα πρότυπα του ΔΝΤκαι θα ονομάζεται New Development Bank και θα εδρεύει στην Σαγκάη!
Οι πέντε χώρες θα συνεισφέρουν στα αποθεματικά του ταμείου με τα παρακάτω ποσά, όπως φαίνεται και στο γράφημα του Jo Di: 
Κίνα: $41 δισ.
Ρωσία: $18 δισ.
Βραζιλία: $18 δισ.
Ινδία: $18 δισ.
Νότια Αφρική: $5 δισ.
 
Οι χώρες με την επωνυμία BRICS, σήμερα αποτελούν το 40%του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ σε οικονομικά μεγέθη το 20%του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Οι πρόσφατες πιέσεις της δύσης προς την Ρωσία κυρίως, αλλά και γενικότερα προς τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ανάγκασε τις χώρες αυτές να συστήσουν "ασπίδα προστασίας". H τράπεζα αποθεματικών που συστήνεται με πρωτοβουλία της Ρωσίας, θα μπορεί να προστατεύσει από τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των ΗΠΑ μέσω του δολλαρίου. 
Για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα λειτουργεί μια τράπεζα που δεν θα είναι κάτω από την επιρροή της Δύσης και θα μπορεί να χρηματοδοτεί τις οικονομίες χωρών, (αναπτυσσόμενες και μη), που θα κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από την κυριαρχία του ΔΝΤ.
Φυσικά έχουν ήδη ξεκινήσει οι αναταράξεις στην Δύση, αφού ήδη συζητιέται η ένταξη στα BRICS της Αργεντινής ενώ η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την τράπεζα αυτή, θα είναι στις συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του τον Ιούνιο στην Αγία Πετρούπολη.
 
"Παλμός της Καλύμνου"  

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!