Στην Λισαβόνα ο Η. Καματερός για την Ευρωπαϊκή Συνέλευση με θέμα το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, θα βρίσκεται σήμερα και αύριο (11&12 Μαΐου) στην Λισαβόνα της Ισπανίας, ως μέλος της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην 11η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο.
Η συνέλευση που πραγματοποιείται στην Λισαβόνα, έχει ως θέμα «Μετανάστευση, Άσυλο και Ανθρώπινα Δικαιώματα στην περιοχή της Μεσογείου», που είναι το πλέον επίκαιρο και αφορά άμεσα την χώρα μας και η συμμετοχή ενός βουλευτή από τα Δωδεκάνησα είναι πολύ σημαντική, καθώς η ακριτική αυτή πλευρά της Ελλάδας ζει έντονα το πρόβλημα.   
Σε μια εποχή που οι χώρες της Μεσόγειο βιώνουν την εμπειρία ενός άνευ προηγουμένου κύματος προσφύγων και μεταναστών, που θέτει σε δοκιμασία τις αντοχές των κοινωνιών και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει βρεθεί υπό αμφισβήτηση,  ενώ έχει ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση για το θέμα του ασύλου, η διακοινοβουλευτική αυτή συνέλευση θα συμβάλει στην ανάπτυξη διαλόγου γύρω από τα πλέον καυτά αυτά θέματα.
Στα πλαίσια των εργασιών αυτής της πρωτοβουλίας, που αποτελεί την κοινοβουλευτική συνιστώσα της Ένωσης για τη Μεσόγειο (PAUfM- Parliamentary Assembly of the Union for the Mediterranean) ως θεσμός συμβουλευτικού χαρακτήρα, η παρουσία του Ηλία Καματερού, ενός νησιώτη βουλευτή,  θα είναι καθοριστική, αφού θα μπορέσει να μεταφέρει την εμπειρία, από την περιοχή μας που ζει έντονα το σύγχρονο αυτό ανθρωπιστικό φαινόμενο.  
Να επισημανθεί πως μέλη της Συνέλευσης είναι 280 βουλευτές εκ των οποίων:
- οι 130 βουλευτές προέρχονται από χώρες της ΕΕ ( 81 βουλευτές από τα 27 εθνικά Κοινοβούλια της ΕΕ και 49 μέλη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
- 10 βουλευτές από τα Κοινοβούλια των εταίρων (2 μέλη από κάθε μία από τις εξής χώρες: Αλβανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μονακό και Μοντενέγκρο)
- 130 βουλευτές προέρχονται από τα δέκα Κοινοβούλια των Μεσογειακών εταίρων - Αίγυπτος, Αλγερία, Μαρόκο, Συρία, Ιορδανία, Ισραήλ, Λίβανος, Τυνησία, Τουρκία και Παλαιστινιακή Αρχή
- 10 βουλευτές από το Κοινοβούλιο της Μαυριτανίας.
 Καθεστώς μόνιμου παρατηρητή στην Συνέλευση έχουν: η Αραβική Διακοινοβουλευτική Ένωση, το Αραβικό Κοινοβούλιο, η Λιβύη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!