Τα μικρά Καλυμνάκια μαθαίνουν τον σεβασμό στα ζώα

Η μικρή σκυλίτσα   Σίσυ,  στον παιδικό σταθμό της Καλύμνου,  έδωσε μιαν άλλη νότα στην καθημερινότητα των παιδιών. 
Μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του Παιδικού Σταθμού, η ειδικευμένη στην "Θετική Εκπαίδευση Σκύλων" Νομική Πελεκάνου, ανταποκρίθηκε και επισκέφθηκε τον χώρο των παιδιών της ιδιαίτερης αυτής ηλικίας, στα πλαίσια του εθελοντικού προγράμματος "Μαθαίνω να συμβιώνω με τα ζώα". 

 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα μικρά παιδιά, τα οποία μέσα από αυτή τη δράση, έμαθαν την σημασία του να συνυπάρχουμε με τα ζώα, σε μια εποχή που η ειδησεογραφία είναι γεμάτη από περιπτώσεις κακοποίησης και εγκατάλειψής τους. 

 

Το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα, εκτός του ότι μαθαίνει τα παιδιά να συμβιώνουν με τα ζώα, αποτελεί και μια δράση που συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση τους, αφού τα εκπαιδεύει στην πολιτισμένη συμπεριφορά και αναδεικνύει στην παιδική συνείδηση την σημασία που έχει η ευθύνη απόκτησης ενός κατοικίδιου. 

 

Τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα "διαδραστικό παιχνίδι" ταΐζοντας το σκυλί με την ανάλογη στάση του σώματος, ώστε να μάθουν από την τόσο μικρή ηλικία πως πρέπει να πλησιάζουν τα ζώα. 
 
Η ανταπόκριση τους στην δράση αυτή ήταν υποδειγματική και αποτελεί μια πολύ καλή αρχή, ώστε να μπει στα σχολεία η εκπαίδευση γύρω από τα ζώα. 
 

 

"Παλμός της Καλύμνου"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!