Ο Χαλίκος, τα Θερμά και..οι άλλοι που δεν φταίνε ποτέ!

*του Παναγιώτη Βούρου ...    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Χαλίκος, που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του νησιού μας εξέφρασε την "ευχή" του να αναλάβει την αξιοποίηση των θερμοπηγών- θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα έργα της σύγχρονης τουριστικής ιστορίας, βρίσκεται καθ οδόν για Αυστραλία και άπραγος.

 

Το έργο έμεινε όχι μόνο στα λόγια αλλά στοχοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τον λαϊκισμό που βασανίζει χρόνια τώρα την κουλτούρα του τόπου. Μια κουλτούρα φτηνής ψηφοθηρίας.
Για να μπούμε στο "ψητό" και επειδή δεν θα χαϊδέψω αυτιά, οφείλω να πω αυτά που βλέπω και καταλαβαίνω.
Αρχικά, ο Γιάννης Χαλίκος ήταν πρώτος στην λίστα των υποψηφίων επενδυτών που αν θέλετε πλην της ίδιας της επιβλητικής παρουσίας στον χώρο των επιχειρήσεων και των κατασκευών, που του έδινε αέρα και υπεροχή στον όποιον ανταγωνισμό αντιμετώπιζε, είχε και ένα συναισθηματικό πλεονέκτημα ως Καλύμνιος που έχει βοηθήσει έμπρακτα ουκ ολίγες φορές τον τόπο που αγαπά.
Αυτά στην θεωρία, πρίν αλλάξουν τα δεδομένα και πρίν μυρίσει..εκλογές. Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος είχε κατηγορηθεί από την σύσσωμη αντιπολίτευση πως αντιμετωπίζει το θέμα των Θερμοπηγών με προχειρότητα. Και έγινε ντόρος σε όλα τα ΜΜΕ του νησιού περνώντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως..τίποτα δεν θα περάσει έτσι εύκολα κι ανώδυνα ασχέτως κι αν τα επιχειρήματα τους ήταν φτωχά (για το καλό του τόπου παραβλέπουμε..αν χρειαστεί) κι ανεπαρκή.
Όλοι ήταν στο..Ναι μεν αλλά. Ναι να αξιοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο αλλά..όχι έτσι, όχι αλλιώς. Βέβαια η πολιτική ανανδρία διατυπώνεται ξεκάθαρα στο ότι..όλοι παρότρυναν υποκριτικά τον Γιάννη Χαλίκο να "βγει μπροστά" και να τελειώσει το πρόβλημα ενώ όλοι, όλοι παρακαλώ, καταψήφισαν ενώπιον του ιδίου (βρισκόταν στην αίθουσα) μια ενδεχόμενη ανάθεση του πολύτιμου αυτού έργου από την εταιρία του.
Για γέλια και για κλάματα.
Στο δια ταύτα, ακόμη κι αν ο Δήμαρχος διαχειρίστηκε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα με προχειρότητα και βιασύνη και ασάφειες όπως λένε, θα όφειλαν κάποιοι να "βάλουν πλάτη" και να οδηγήσουν χέρι-χέρι μια υπόθεση όπως πρέπει κι όχι να την διαλύσουν (γιατί αυτό αποδείχτηκε) την πιο κρίσιμη στιγμή (το κακό έγινε και μη τον είδατε τον Γιάννη) στο όνομα του.."θα μπορούσε να ήταν καλύτερο". Και ποιόν νοιάζει τι θα μπορούσε να ήταν(!).
Εμένα, ως πολίτης που βιώνω την κρίση των παλιών- της γραφειοκρατίας και της κομματικής αρλουμπολογίας- με νοιάζει τι μπορεί να κάνει η εκάστοτε εξουσία για μένα και τον συνάνθρωπο, χωρίς διλήμματα και ψεύτικα πολιτικά κόστη. Επιτέλους να δει ο πολίτης έργα και πράξεις.
Ήμαρτον πια. Ο Δήμαρχος έκανε μια λάθος πρόβλεψη. Θεώρησε πως μέσα από την μειοψηφία θα έβρισκε 2 χριστιανούς να ψηφίσουν -Ναι- για να καλύψουν την έξυπνη ή και ανθρώπινη και πιο έντιμη επιλογή των δ.συμβούλων Γιώργου Τρικοίλη και Κώστα Ζαΐρη να απουσιάζουν από την ψηφοφορία ως 2 μέλη που έχουν άμεση επαγγελματική σχέση με τον επιχειρηματία. Και αντ' αυτού οι πατριώτες του δημοτικού συμβουλίου ψήφισαν.. όχι σε όλα.
Τα σχόλια δικά σας.
Το περίεργο είναι πως κάποιοι θεωρούνται και έξυπνοι που οδήγησαν την κατάσταση στα "βράχια"- ποντάροντας έτσι σε δημοφιλική άνοδο και σκορπώντας λανθασμένα μηνύματα περί αποτυχίας δημοτικής αρχής.
Και εδώ είναι το ζουμί. Μα τόσο μυαλό έχουν; Τόση αντίληψη κι ικανότητα ευελιξίας για πάνε τον τόπο ένα βήμα μπροστά;
Κλείνω με μια φράση ενός φίλου που σχολιάζαμε την όλη εξέλιξη: λέω, βρε αγαπημένε, μήπως έχουν δίκιο και πρέπει να έρθει μια νομιμότητα και μεθοδικότητα σε όλα; Και το αναρωτιόμουν αυτό για την πρώτη δημοτική αρχή μετά την αυτοκρατορία Διακομιχάλη - Ρούσσου που κατηγορούνται για ευθυνοφοβία και τυπικότητα πριν περάσουν το οτιδήποτε σε εφαρμογή. Και μου απαντά τόσο απλά, μήπως θες να κόψεις κορδέλα σε δέκα με είκοσι χρονάκια; Τώρα ήταν η ευκαιρία, τώρα την χάσαμε.
 
Παναγιώτης Βούρος
 
(Τα ενυπόγραφα άρθρα, απειχούν τη γνώμη του συντάκτη τους)
 
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!