Προτάσεις ενίσχυσης της Νησιωτικότητας από τον Ηλία Καματερό

Σημαντικές προτάσεις για την ενίσχυση της Νησιωτικότητας, στα πλαίσια του «Κλεισθένη»,υπέβαλε στον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Ηλίας Καματερός.
Οι τρεις προτάσεις του Δωδεκανήσιου βουλευτή, αποτελούν καίρια παρέμβαση, καθώς θα ενισχύσουν τη θέση των νησιών της περιοχής μας στον νέο νόμο, ενώ θετικός είναι ο Υπουργός Αλ. Χαρίτσης απέναντι σ’ αυτές τις τροπολογίες.
Οι προτάσεις του Η. Καματερού, όπως υποβλήθηκαν στον αρμόδιο Υπουργό κατά την συνάντησή τους, είναι οι εξείς:
 
1.Να συμπεριληφθούν στους μεγάλους δήμους που είναι πάνω από 25.000 κάτοικοι και οι αντίστοιχοι νησιωτικοί ώστε να αναβαθμιστούν ως προς την κατανομή των πόρων, τις αρμοδιότητες, τους οργανισμούς τους, τις πολιτικές σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα στην υγεία, κ.α.
 
2.Να προβλεφθούν χωρικοί περιφερειάρχες στις νησιωτικές περιφερειακές ενότητες (πρώην επαρχεία) με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους, απαραίτητο στοιχείο για την αποκέντρωση αλλά και την εξυπηρέτηση της πολυνησιωτικότητας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
3.Να δίνεται η δυνατότητα σε εκλεγμένους Δημάρχους, αντιδημάρχους που είναι ιατροί του Ε.Σ.Υκαι υπηρετούν σε δυσπρόσιτα –ακριτικά νησιά, που ο αριθμός των κατοίκων τους είναι ίσος και κάτω των 20.000 κατοίκων (άμισθα) να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία, Κ.Υ, Περιφερειακά Ιατρεία των δήμων τους, την στιγμή που υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων ιατρών στα Νοσοκομεία των νησιών μας και δεν εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των νησιών αυτών.
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!