Δώσε Γιάννη μου να … πάρεις τα «ευχαριστώ»

Ενώ η πολιτική κατάσταση της Καλύμνου βρίσκεται εν βρασμώ και αμηχανία,  θα έλεγα καλύτερα όταν ο κόσμος προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το πώς χάθηκε η ευκαιρία αξιοποίησης των ιαματικών πηγών "Θέρμα",  από την σύσσωμη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
*του Παναγιώτη Βούρου
 
Η επικρατέστερη περίπτωση ανάθεσης του έργου από την εταιρεία του συμπατριώτης μας, Γιάννη Χαλίκου,  βρήκε μπροστά της γραφικότητα και λαϊκισμό (από τους γνωστούς επίδοξους υποψήφιους μέντορες του δημαρχιακού θώκου του '19), κάτι που οφείλει να μας προβληματίσει όλους και γρήγορα πρίν αρχίσουμε να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα μια ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, είπα να γράψω δύο λόγια για τον Γιάννη μας,  που.. ως φύλακας - άγγελος του νησιού μας προσπαθεί για τον τόπο του αλλά κάποιοι όταν δεν βολεύει.. δεν το εκτιμούν. Θα είμαι σύντομος και ειλικρινής.
 
Ο Γιάννης Χαλίκος χαίρει αναγνώρισης και σεβασμού για όλα αυτά που χρόνια τώρα προσφέρει στον τόπο - μόλις τα τελευταία 5-6 χρόνια,  όταν και η καχυποψία των Καλυμνίων περιορίστηκε μόλις είδαν «πράγματα και θαύματα» από τον ομογενή επιχειρηματία του μακρινού Ντάργουιν της Αυστραλίας. Ένας Καλύμνιος πατριώτης «κροίσος»,  στην υπηρεσία του μικρού μας νησιού.
 
Για σκεφθείτε.. Ξέρετε τί ευλογία είναι να διαθέτεις ένα μικρό "κράτος" στα πόδια σου και δη υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης που θερίζει μεροκάματα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια;
 
Κι όμως, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας θεωρούσε πυροτέχνημα εντυπώσεων και συμφερόντων τις αφιλοκερδείς του δραστηριότητες,  είτε στον χώρο του πολιτισμού, είτε στην υγεία ακόμα και τις καθιερωμένες του δωρεές.
 
Και όταν ένας τέτοιος επιχειρηματίας θέλει να επενδύσει για το κοινό μας καλό (μακριά από υποχθόνιες λογικές μικροπολιτικής, δεν τον νοιάζουν αυτά),  όπως έκανε και στην Ψέριμο και όπως ήθελε να κάνει στα "Θέρμα",  για να βρουν δουλειά εκατοντάδες συμπατριώτες του, πρέπει να τον καλωσορίζουμε.
 
Αντί να λιβανίζουμε λοιπόν τους ξένους επενδυτές που "κάνουν ουρά" βλέπετε,  γιατί απλά δεν αγαπούν την Κάλυμνο και τον ποιοτικό τουρισμό παρά μόνο τις μαζοποιημένες και άψυχες τουριστικές business,  που βλέπουν κέρδος κι αλλοίωση του παραδοσιακού μας πλούτου, είναι καλύτερο να φτιάξουμε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο πρωτοβουλίας και ομόφωνης συνεργασίας που θα προσελκύουν με ξεκάθαρη διάθεση τον κάθε Γιάννη Χαλίκο που θέλει να βοηθήσει.
 
Έλα όμως που ο Γιάννης Χαλίκος δεν είναι πολιτικός, ούτε φαντάζομαι ότι αποσκοπεί σε κάτι τέτοιο. Γι' αυτό και δεν περίμενε το μεγαλειώδες ΟΧΙ που του επιφύλασσαν όλες οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις!! Βλέπεις Γιάννη μου (να με συμπαθάς για τον ενικό) έρχονται εκλογές, και εκλογές χωρίς ψήφους, χωρίς ίντριγκα, χωρίς επαναστατικούς τόνους δεν υπάρχουν. Και δη στο μικρό μας το νησί. Και δη από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει την υποκριτική.
 
Και αν καταλαβαίνω εγώ, ως απλός παρατηρητής, το πόσο ψεύτικο και σκληρό είναι να πρέπει "ντε και καλά" να εκμεταλλεύεται πολιτικά η κάθε προσπάθεια ενός "μικρού ευεργέτη" να δίνει χωρίς χρώματα και περιορισμούς, σκεφτείτε πόσο χειρότερο είναι να βλέπει ο ίδιος ο επιχειρηματίας την απαξίωση όλων αυτών που τον εκθειάζουν όταν τους βολεύει και τον γκρεμίζουν όταν δεν μας βγαίνουν τα κουκιά.
 
Είναι φανερό πως ακόμη και τώρα, πολλοί δεν θέλουν να ξεκολλήσουν από την κοντόφθαλμη κριτική. Και ποιός δεν έχει σχολιάσει από την απέξω (ακόμη και γω) την προσωπικότητά του αλλά και ποιός δεν έχει αναθεωρήσει για όλα όσα πίστευε λάθος για τον ίδιο.
 
Δεν έχω ανάγκη (δεν υποτιμώ, ξεχωρίζω συμβολικά) να "γλείψω" τον Γιάννη Χαλίκο για ρουσφέτια και βολέματα. Όμως, έχουμε όλοι μας ανάγκη από έναν Γιάννη που είναι πανταχού παρών για τα δεκάδες προβλήματά μας. Από έναν Γιάννη που θα κοιτάξει το συλλογικό μας συμφέρον και την δίκαιη ανάπτυξη του τόπου. Αν χάσουμε αυτόν τον Γιάννη, τον φίλο και πατριώτη, από άθλιες νοοτροπίες του παρελθόντος, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και πανανάξιοι των επιλογών μας. Να ξέρετε όμως κάποιοι θα λογοδοτήσετε. Εκεί που φοβάστε. Στην κάλπη του λαού.
 
Πιστεύω στις δυνατότητές μας. Γιατί η Κάλυμνος διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και σίγουρα έχει πατριώτες που μπορούν να πάνε το νησί μας ένα βήμα μπροστά. Και ευχή μου προσωπική, οι άνθρωποι του εκάστοτε επιχειρηματία να τον καθοδηγούν σωστά και μεθοδικά ώστε να βγαίνει ένα όμορφο και συνεχές αποτέλεσμα για τον τόπο. Και κλείνω με δύο σκέψεις - συμβουλές.
 
Την επόμενη φορά φίλε Γιάννη που θα πληρώσεις τους μεγάλους αυτούς πολιτικούς στο καλύμνικο γλέντι της δήθεν διπλωματίας με φαγητά και μουσικές και με ψεύτικες φιλοφρονήσεις, σκέψου πως με τα ίδια λεφτά θα είχαν κάθε μέρα φαγητό χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν λίγα ευρώ στην τσέπη να πάρουν κάτι απ' το κυλικείο του σχολειού. Αυτοί που σήμερα θα σε προδώσουν, είναι κι αυτοί που χθες σε φώναζαν "σωτήρα".
 
Παναγιώτης Βούρος
 
( Τα ενυπόγραφα άρθρα, απειχούν αποκλειστικά τις απόψεις του συντάκτη τους)
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!