«Νόμιμες» αυθαιρεσίες και καταπατήσεις στην Κάλυμνο με τη "βούλα" του Δήμου

Σε όλο το μήκος της Καλύμνου, οι καταπατήσεις δημοσίων χώρων, τόσο με την … σφραγίδα του Δήμου, όσο και αυθαίρετα, έχουν πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο και μέτρο. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα, που τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και έχουν πλέον υπερβεί κάθε έννοια του μέτρου και του αποδεκτού.
Η Κεντρική Πλατεία του νησιού, σ’ όλο το μήκος της, έχει καταληφθεί στην κυριολεξία από τα τραπεζοκαθίσματα και τις κάθε είδους κατασκευές, παρόλο που αποτελεί το μόνο πεζοδρομημένο σημείο του νησιού. Η χρήση πλέον της Πλατείας από τους πεζούς, είναι δύσκολη και σε πολλά σημεία αδύνατη. 
Όλη αυτή η κατάσταση, δυστυχώς, υφίσταται, διαιωνίζεται και διευρύνεται, με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής, η οποία καθόρισε και τις διαστάσεις αυτής της «νόμιμης αυθαιρεσίας». 
 


Είναι φυσικό, όλο αυτό, να αποτελέσει την αφορμή για την αύξηση του φαινομένου και την εξάπλωσή του σε πολλές περιοχές του νησιού.  
Έχει επικρατήσει η λογική, που λέει ότι,  αφού στην Πλατεία συμβαίνει αυτό, με την ανοχή των Αρχών, γιατί να μην γίνεται και παντού!


Το φαινόμενο, δεν οφείλεται στην τάση των επαγγελματιών και των πολιτών για αυθαιρεσία, αλλά στην απουσία παρέμβασης από τις τοπικές αρχές και στην έλλειψη του όποιου σχεδιασμού, που θα στόχευε στην έλλογη τακτοποίηση των διαφόρων χώρων και στην άρση της όποιας αυθαιρεσίας. 
Ένας σχεδιασμός για την διευθέτηση των χώρων αυτών, με γνώμονα την εξυπηρέτηση τόσο των δημοτών και της καθημερινότητάς τους, όσο και την διευκόλυνση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, θα έδινε ένα τέλος σε μια εικόνα αναρχίας! 

Μια εικόνα, που δεν βελτιώνει την κατάσταση ούτε των επαγγελματιών, ούτε και την καθημερινότητα των δημοτών, αφού η έλλειψη τάξης αντίκειται στην αισθητική και στην πολιτισμένη όψη του νησιού, δημιουργεί χάος, κοινωνικές ανισότητες και συγκρούσεις.
 
Αντίθετα, ο Δήμος όχι μόνο δεν εκπονεί την παραμικρή μελέτη, αλλά τηρεί μια στάση "ανοχής", που φυσικά αποτελεί  «νομιμοποίηση» όλων αυτών. 

Συν τοις άλλοις, οι ίδιες οι Υπηρεσίες του Δήμου, σε πολλές περιπτώσεις, "επισφραγίζουν" την αυθαιρεσία με ... παρεμβάσεις, όπως οι (άνευ λόγου) διαγραμμίσεις, νομιμοποιώντας δηλαδή τις παρανομίες,  στο όνομα φυσικά της ... εξυπηρέτησης των επιθυμιών μερικών δημοτών ή στην λογική του "να μην σπάσουμε αυγά" και μάλιστα εν όψει των επερχόμενων εκλογών. 

Όμως δεν είναι άμοιρες ευθυνών οι αντιπολιτεύσεις, που κινούμενες στην παραπάνω λογική, δηλαδή λειτουργώντας με γνώμονα τις εκλογές και την άγραν ψήφων,  παραμένουν απλοί θεατές, δίνοντας την εντύπωση πως αν έλθει η σειρά τους να ασκήσουν εξουσία, θα ... έχουμε μια από τα ίδια!

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!