Τα Θέρμα, ο Χαλίκος και οι προεκλογικές «τρίπλες»

Αφού καταλάγιασε ο «κουρνιαχτός» από την αντιπαράθεση για τις Θερμοπηγές, μπορεί να γίνει μια προσέγγιση του θέματος, με περισσότερη νηφαλιότητα.  Μια απλή υπόθεση, όσον αφορά τα διαδικαστικά μέρη, έγινε θέμα μείζονος σημασίας για την Κάλυμνο και αιτία «σύγκρουσης» μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των αντιπολιτεύσεων.
Αιτία: Οι εντυπώσεις της κοινής γνώμης, εν όψει της προεκλογικής περιόδου!
 
Το θέμα ήταν η αξιοποίηση των Ιαματικών Θερμοπηγών στα «Θέρμα» και πιο συγκεκριμένα η λήψη απόφασης για την εκμίσθωση, τόσο του κτηρίου, όσο και του περιβάλλοντα χώρου, συνολικής έκτασης άνω των 48 στρεμμάτων. Ένα ζήτημα που έρχεται και παρέρχεται στο προσκήνιο εδώ και τριάντα περίπου χρόνια και οι Ιαματικές Πηγές παραμένουν αναξιοποίητες, παρά τα  «μεγαλόπνοα σχέδια» που έχουν κατά καιρούς εκπονηθεί, που τελικά δεν ήταν παρά «ασκήσεις επί χάρτου»!
 
Η «τρίπλα» της Δημοτικής Αρχής
 
Η παρούσα Δημοτική Αρχή, επί 4,5 περίπου χρόνια και παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τις κατά καιρούς αναφορές, δεν έκανε τίποτα, αφήνοντας και αυτό το ζήτημα στις … περιβόητες καλένδες! Η αξιοποίηση των Θερμοπηγών, κατείχε από τις πρώτες θέσεις στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έμεινε όμως στα «αζήτητα», όπως και άλλα θέματα μείζονος σημασίας για την Κάλυμνο, παρ’ όλες τις προηγούμενες αποφάσεις που είχαν ληφθεί.
 
Έξι μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές, η παράταξη που διαχειρίζεται τον Δήμο της Καλύμνου, αντιλαμβανόμενη την εμφανέστατη μειονεξία της ενόψει των προσεχών εκλογών, διαμόρφωσε ατζέντα “αλαλούμ”, μια τακτική … χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Σε αυτήν την αλλοπρόσαλλη τακτική, όποιος «τσίμπησε» ήταν χαμένος. Η γενικότερη αδυναμία ελέγχου και διαχείρισης μιας πραγματικότητας, εξώθησε για πολλοστή φορά σε ανώριμα πολιτικά τερτίπια, με στόχο το παιχνίδι των εντυπώσεων και … μόνο των εντυπώσεων.
 
Όμως η δεδομένη χρονική στιγμή, ήταν φυσικό να «εξωθήσει» τις αντιπολιτεύσεις σε αντιδράσεις και «να βγουν στα κάγκελα», για ένα θέμα που στην ουσία δεν διαφωνούσαν.
 
Αυτός ήταν ο δεύτερος στόχος της πλειοψηφίας, να παρουσιάσει τις αντιπολιτεύσεις ως αρνητικές σε σχέση με την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών, εκθέτοντάς τους στην κοινή γνώμη της Καλύμνου. Μάλιστα (και αυτό δείχνει και την ύπαρξη  σκοπιμότητας) χρησιμοποίησε και το ηθικό στοιχείο, αναφέροντας το όνομα του Γιάννη Χαλίκου, ως τον άμεσα ενδιαφερόμενο για την ενοικίαση του έργου.
 
Και στο σημείο αυτό, ήταν το παράδοξο της υπόθεσης!
Πριν ακόμη παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση, για την σύσταση επιτροπής και την προκήρυξη διαγωνισμού, για την εξεύρεση του ενδιαφερόμενου «αναδόχου», άφησαν τεχνηέντως να «διαρρεύσει» πως ο εκμισθωτής θα ήταν ο συμπατριώτης μας και ευεργέτης του νησιού, ο οποίος έχει ειδικό βάρος στην συνείδηση των Καλυμνίων.
 
Ο στόχος του Δημάρχου ήταν ξεκάθαρος: Ήθελε να εκθέσει πολιτικά και  ηθικά τους αντιπάλουςτου και να τους παρουσιάσει στην κοινή γνώμη ως αντίθετους στην παραχώρηση των Θερμοπηγών και στην αξιοποίησή τους και κυρίως αντίθετους με τον Γιάννη Χαλίκο!  Γνώριζε πως δεν θα υπήρχε η απόλυτη πλειοψηφία, αφού απουσίαζαν (δικαιολογημένα και αιτιολογημένα) δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας και πως η δεδομένη αρνητική ψήφος των αντιπολιτεύσεων, θα οδηγούσε σε μη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.
 
Όλα λοιπόν στον βωμό της σκοπιμότητας και τίποτα για δημιουργία, τίποτα για παραγωγή, τίποτα για τις ανάγκες της δοκιμασμένης τοπικής κοινωνίας που μέρα με την μέρα χάνεται στη δίνη των προβλημάτων της.    
   
Οι αντιπολιτεύσεις «σύρθηκαν»
Εκτός της παράταξης που εκπροσωπεί ο Σάκης Χούλλης, που είχε ξεκάθαρη άποψη για το θέμα, φυσικά με ιδεολογικό πρόσημο, οι άλλες τρεις παρατάξεις έπεσαν «στην κουτοπόνηρη παγίδα» που τους έστησε  η ΔΑ. Η πρώτη τους αντίδραση, ήταν να καταψηφίσουν την πρόταση της πλειοψηφίας, αφού διαπίστωσαν, δικαίως, πως ήταν μια βεβιασμένη, και ανεδαφική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που ενδεχομένως να τους εξέθετε ακόμη και με ποινικές ευθύνες.
 
Χωρίς στοιχεία, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς αντικείμενο, εκλήθησαν να αποφασίσουν για την τύχη μιας δημόσιας περιουσίας, που προφανώς δεν είναι πατρογονικό τσιφλίκι τους.
 
Στη συνέχεια, στην επαναφορά του ίδιου θέματος, σχεδόν όλοι οι αντιπολιτευόμενοι, συμπαρατάχθηκαν με την ουσία της αρχικής πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής, συνεργώντας στην θεωρία του χάους και του παραλόγου που επέβαλλε η υποτιθέμενη αγωνία για την τύχη των Θερμοπηγών.
 
Εξαίρεση, η πολιτική - τεχνική ενέργεια του  Δ. Διακομιχάλη, αφού η παράταξη του δεν προσήλθε στη σχετική συνεδρίαση και εκ των προτέρων προέβη σε σχετική γραπτή ανακοίνωση, όπως και του Σ. Χούλλη,  που  ομοίως απείχε από την διαδικασία μετά από σχετική γραπτή ανακοίνωση περί μη προσέλευσης.  
 
Το "ρεζουμέ"   
Επιμένουμε στην ανάγκη επικράτησης των πολιτικών όρων, γιατί το σκηνικό που περιγράψαμε παραπάνω παραπέμπει σε καταστάσεις που δεν τιμούν το λεγόμενο πολιτικό προσωπικό του τόπου μας.
 
Ξεφύγαμε από την ουσία και τη σημασία της αξιοποίησης των Ιαματικών Θερμοπηγών, γιατί έφυγε και αυτή η δημοτική περίοδος με ανύπαρκτο αποτέλεσμα και συζητάμε για το συνωστισμό ανθρώπων που επιζητούν και εκλιπαρούν για την εύνοια του Γιάννη Χαλίκου, με πρώτη και πιο αγχωμένη τη δημοτική αρχή,  μαζί με ορισμένους δημοσιολόγους του νησιού μας.
 
Αυτή είναι η κυρίαρχη οσμή, μετά την οσμή των σκουπιδιών, την θανατηφόρα κάπνα του ΧΑΔΑ και του  μπόχα του βιολογικού καθαρισμού, που επικρατεί στο νησί μας.
 
Αυτή την αγωνία εξωτερικεύει η Δημοτική Αρχή και προσπαθεί να στήσει κουτοπόνηρες παγίδες στους αντιπάλους της για να κατορθώσει να …σπάσει την αντικειμενικότητα και την ουδετερότητα του Γιάννη Χαλίκου στα περί δημοτικών εκλογών, στάση που ο επιφανής συμπατριώτης μας έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια και να δείξει ότι αυτή είναι η καλή για να τον έχει μαζί της, μαζί με την εν γένει προσφορά του και να τον εναντιώσει, να τον βάλλει απέναντι στους άλλους… τους κακούς αντιπάλους της, που δεν θέλουν το καλό του. 
        
Συμπέρασμα
Η αξιοποίηση των Ιαματικών Θερμοπηγών μετά από τριάντα χρόνια και πλέον, εξακολουθεί να παραμένει αντικείμενο ασκήσεων επί χάρτου. Έργο μηδέν. Ουσία μηδέν. Αποτέλεσμα μηδέν. Εμείς το μόνο που ακούμε είναι λόγια, παχιά λόγια και αερολογίες,  με εκατομμύρια ευρώ που κόβουν βόλτες στον έναστρο ουρανό της Καλύμνου.
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!