Χωματερή Καλύμνου: Παντελής αδιαφορία για την μόνιμη απειλή θανάτου

Σύλλογοι και Σωματεία του νησιού, συνέταξαν και απέστειλαν προς όλους και κυρίως προς την Δημοτική Αρχή της Καλύμνου, ψήφισμα-διαμαρτυρία, για την συνεχιζόμενη λειτουργία του ΧΑΔΑ (Χωματερή), επισημαίνοντας τους κινδύνους και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.
Με την επισήμανση πως η Χωματερή της Καλύμνου, που συνεχίζει την λειτουργία της, παρά τα πρόστιμα και τις καταδίκες της χώρας από την Ε.Ε., αποτελεί «μια καθημερινή απειλή για την υγεία μας και τη ζωή των παιδιών μας», οι Σύλλογοι και τα Σωματεία του νησιού, τονίζουν την προκλητική αδιαφορία του Δήμου, για το συνεχιζόμενο έγκλημα εις βάρος των Καλυμνίων.
Πράγματι, η λειτουργία της Χωματερής, αποτελεί μια εικόνα προκλητική, αντιαισθητική και εντελώς τριτοκοσμική και η Δημοτική Αρχή, όπως και οι προηγούμενες, αρκούνται σε ασκήσεις επί χάρτου.
Τον Μάιο θα έχουν συμπληρωθούν πέντε χρόνια θητείας της παρούσας Δημαρχίας, η οποία, ακολουθώντας την πεπατημένη των άλλων, κατά καιρούς φέρει και επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο, όμως το γνωστό πλέον «Ηφαίστειο» στα Γιανναχώραφα, συνεχίζει να καπνίζει και να απειλεί τις ζωές των κατοίκων, να προσβάλλει καθημερινά την αισθητική και να δοκιμάζει την αντοχή κάθε δημότη.
Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία της Καλύμνου, χωρίς περιστροφές και με λόγο ξεκάθαρο, επιρρίπτουν (δικαιολογημένα) τις ευθύνες στην σημερινή Δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας πως «πολύ μικρότερα νησιά, στα οποία οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους έδειξαν την αναγκαία υπευθυνότητα και ευαισθησία, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να διαχειρίζονται με σύγχρονο τρόπο τα απορρίμματα γειτονικών , μεγαλύτερων νησιών, όπως συμβαίνει με τους Λειψούς», τονίζοντας έτσι την «προκλητική» απραξία και έλλειψη μέριμνας που επέδειξαν οι διοικούντες τον Δήμο, όλα αυτά τα χρόνια. 
 
 

Ακολουθεί το κείμενο του Ψηφίσματος
 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!