Διαγραφή προστίμων για τα στέγαστρα της Πλατείας, με τροπολογία του Η. Καματερού

Ψηφίστηκε χθες 23 Απριλίου στη βουλή η Τροπολογία που πρότεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, η οποία προχωρά στην διαγραφή ή μείωση των προστίμων και αποζημιώσεων που επιβλήθηκαν στους επαγγελματίες της Κεντρικής Πλατείας της Καλύμνου.
Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής, βρέθηκαν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα, που τους επιβλήθηκαν για τα στέγαστρα των καταστημάτων τους, λόγω της αλλαγής του καθεστώτος της Παραλιακής Ζώνης, στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή.

 

Μετά τις ρυθμίσεις για το επίμαχο θέμα που πέτυχε ο Η. Καματερός και την χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας, οι επαγγελματίες της Πλατείας που βρέθηκαν να είναι «φορτωμένοι» με υπέρογκα πρόστιμα, θα μπορέσουν να ανασάνουν από αυτό το δυσβάσταχτο φορτίο.
 

 

 
Δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Βουλευτή Ηλία Καματερού:
 

 

 
24/04/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ψηφίστηκε τροπολογία του βουλευτή Καματερού για διαγραφή και μείωση προστίμων εντός λιμενικής ζώνης.

 

Ψηφίστηκε χθες (23/04) σαν τροπολογία στο Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» η μείωση ή διαγραφή προστίμων για κατασκευές σε λιμενική ζώνη.

 

Η τροπολογία αυτή κρίθηκε απαραίτητη μετά την αμφισβήτηση παρόμοιας ρύθμισης που είχε ψηφιστεί σε σχετικό νόμο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι η καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, εντός της αποκλειστικής προθεσμίας του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου, καθώς και η έκδοση νόμιμης οικοδομικής άδειας για το σύνολο κάθε κατασκευής εντός της αυτής προθεσμίας, επιφέρουν την διαγραφή των προστίμων και αποζημιώσεων που επιβλήθηκαν για την ανέγερση ή την χρήση τους εφόσον το άθροισμα τους δεν υπερβαίνει το ποσόν των 10.000 ευρώ, μη συνυπολογιζομένων τόκων και προσαυξήσεων και την μείωση τους κατά ποσοστό 80% εφόσον το άθροισμά τους δεν υπερβαίνει το ποσόν των 30.000 ευρώ μη συνυπολογιζομένων τόκων και προσαυξήσεων.

 

Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!