Ψαρεύτηκε στη Βαλτική τo παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι βρήκε ο καπετάνιος Κόνραντ Φίσερ και το πλήρωμά του. Οι Γερμανοί ψαράδες είχαν απλώσει τα δίχτυα τους δυο μίλια μακριά από τον φάρο του Κιέλου και όταν έφτασε η στιγμή να τα σηκώσουν, ανακάλυψαν ένα απροσδόκητο εύρημα. Ανάμεσα στα ψάρια υπήρχε ένα παλιό μπουκάλι που έκρυβε μέσα του ένα μήνυμα ηλικίας 101 ετών, το παλιότερο μήνυμα που έχει καταγραφεί στη θάλασσα.

Το χειρόγραφο υπέγραφε ένας άνδρας από το Βερολίνο. Η πρώτη σκέψη του Γερμανού ψαρά μόλις είδε το μπουκάλι, ήταν ότι άλλο ένα σκουπίδι μπλέχτηκε στα δίχτυα της τράτας του, που έχει το όνομα «Μαρία Α΄».

Το παλιό μπουκάλι της μπύρας όμως, έκρυβε μέσα κάτι ανεκτίμητο. Μια κάρτα με ημερομηνία 17 Μάη 1913, γραμμένη από έναν άνδρα που λεγόταν Ριχάρδος Πλατς. Μια κοινή δανέζικη καρτ- ποστάλ με δύο γερμανικά γραμματόσημα και ένα ευγενικό μήνυμα, που ζητούσε από αυτόν που θα το ανακάλυπτε να στείλει το μήνυμα σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση στο Βερολίνο.
Μια εκδοχή είναι ότι ο Πλατς ήθελε να αποφύγει τα διεθνή τέλη αποστολής του ταχυδρομείου. Η κάρτα πάντως δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό της.Αντίθετα, κατέληξε στα δίχτυα των ψαράδων από το Χίντερντοφ μετά από έναν αιώνα.

Ο Κόνραντ Φίσερ, ήταν έτοιμος να πετάξει το μπουκάλι, όταν ένας άλλος ψαράς του φώναξε να σταματήσει γιατί έμοιαζε σαν να έχει κάτι μέσα. Ο Κόνραντ ενθουσιάστηκε και το μπουκάλι ...δεν επέστρεψε στη Βαλτική. Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, έως σήμερα, το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που είχε καταγραφεί είχε βρεθεί το 2012 και ήταν ηλικίας 97 ετών.

Έτσι, ο Φίσερ πήρε τη θέση του στον κατάλογο και απευθύνθηκε σε εμπειρογνώμονες για να αποτιμήσουν την αξία του ευρήματός του. Στα 50 χρόνια, που είναι ψαράς, έχει βγάλει από το βυθό νάρκες, βόμβες, τορπίλες ακόμη και ένα πτώμα! Το μπουκάλι όμως μπορεί να αποδειχθεί τυχερό, αφού όπως αποκάλυψε σε τοπική εφημερίδα, σκέφτεται να το βγάλει σε δημοπρασία.

πηγή: defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!