Η εκκλησία που δεν έχει εικόνες, αλλά κόκαλα και κρανία 3.000 ανθρώπων

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στην πόλη Czermna της Πολωνίας, είναι διαφορετική απ όλες τις άλλες.

Τα εξωτερικά της γνωρίσματα δεν διαφέρουν από αυτά των περισσότερων εκκλησιών. Λιτή διακόσμηση και μια όμορφη στέγη. Ανοίγοντας, όμως την πόρτα τίποτα δεν θυμίζει... οίκο του Θεού.

Αντί για εικονογραφίες, τους τοίχους και τα ταβάνια κοσμούν οστά και νεκροκεφαλές, γι αυτό και είναι γνωστό ως Kaplica Czaszek, δηλαδή το εκκλησάκι των κρανίων.

Η εκκλησία χρονολογείται από το 1776, όταν και ιδρύθηκε από έναν ιερά εν ονόματι Vaslav Tomaszek. Ο ιερέας, λοιπόν, αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει τόσο ως κανονική εκκλησία όσο και ως μαζικό τάφο.

Τα οστά προέρχονται από τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους, οι οποίοι πέθαναν είτε κατά την διάρκεια πολέμων είτε από επιδημίες. Από το 1776 έως το 1804, ο Tomaszek συνέλεξε τα οστά, τα έπλυνε και τα τοποθέτησε με ιδιαίτερη προσοχή στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας μέχρι να καλυφθεί τελείως.

Όλο αυτό το εγχείρημα έγινε ώστε να αποδοθεί τιμή στους νεκρούς, που πέθαναν εξαιτίας της βίας και των λοιμών, αλλά και να θυμίζει στους ζωντανούς πως κάποια μέρα θα αποβιώσουν.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!