Το πιο τρομακτικό νέο για την υπερθέρμανση του πλανήτη; Οι τεράστιες, γρήγορες αράχνες

Με άρθρο του στη βρετανική Telegraph, ο Tζόφρει Λίαν, βραβευμένος δημοσιογράφος για θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μας προειδοποιεί: ξεχάστε τις πλημμύρες, την ξηρασία, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και το λιώσιμο των πόλων της γης.

Ο πραγματικός λόγος να ανησυχούμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένας: Οι αράχνες.

Προηγούμενες έρευνες μας έχουν ήδη προειδοποιήσει πως, καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται, θα υπάρχουν περισσότερες και μεγαλύτερες αράχνες.

Τώρα, μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Experimental Biology» συμπεραίνει πως πέραν αυτών, είναι πιθανό πως θα μπορούν και να κινούνται ταχύτερα- άρα, θα είναι και πιο δύσκολο να τις πιάσουμε.

Στην νέα αυτή έρευνα, οι αναλυτές έλεγξαν πως οι μεταβολές της θερμοκρασίας επηρεάζουν τις δυνατότητες κίνησης των αραχνών. Όπως παρατήρησαν, στις πιο ψυχρές θερμοκρασίες οι αράχνες γίνονταν πιο αδύναμες και υποτονικές.

Στους 15 βαθμούς Κελσίου για παράδειγμα, οι αράχνες κινούνταν με ταχύτητα που δεν ξεπερνούσε τα 20 εκατοστά το δευτερόλεπτο, όμως στη θερμοκρασία των 40 βαθμών Κελσίου κινούνταν με σχεδόν τριπλάσια ταχύτητα.

Αυτό οφείλεται στον τρόπο που τα αραχνοειδή κινούνται, εξηγούν οι επιστήμονες, δηλαδή από τα 4 βήματα το δευτερόλεπτο, μπορούσαν να φτάσουν στα 10.

πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!