Εντοπίστηκε νέο είδος καρχαρία που... περπατάει

Ένα νέο είδος καρχαριοειδούς που μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 70 εκατοστά εντόπιζαν ερευνητές στο αρχιπέλαγος Μουλούκου της Ινδονησίας.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό καρχαρία με το επιστημονικό όνομα Hemiscyllium halmahera και βασικό χαρακτηριστικό τις καφετί κηλίδες στην επιφάνεια του δέρματός του.


Το περίεργο είναι ότι ζει στο βυθό της θάλασσας και… περπατάει. «Δρα» κυρίως την νύχτα, όπου σαρώνει τον βυθό ψάχνοντας ασπόνδυλα ψάρια για τροφή, αφού σε αντίθεση με τους συγγενείς του δεν μπορεί να βλάψει τους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μελέτη του νέου αυτού είδους θα δώσει πολλές απαντήσεις για την εξέλιξη της ζωής από τη θάλασσα στην ξηρά πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!