Ανακαλύφθηκε η πρώτη μαζική σφαγή της ανθρωπότητας

Η πρώτη μαζική σφαγή χρονολογείται από το 10.000π.Χ. και συνέβη δίπλα σε μια λίμνη προφανώς για την κατάληψη της εύφορης περιοχής.

Απολιθωμένα οστά κυνηγών-τροφοσυλλεκτών που δολοφονήθηκαν πριν από 10.000 χρόνια φέρνουν στο φως την πρώτη ανθρώπινη σφαγή. Ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφής στο Nataruk κοντά στη λίμνη Τουρκάνα στην Κένυα. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν άνε από τα θύματα να βρίσκεται μπρούμυτα με αποκαλυπτικά τα σημάδια της βίας στο κρανίο του. Ο ανατριχιαστικός προϊστορικός τάφος καταδεικνύει την τρομακτική επίθεση που υπέστησαν.

Τέσσερα θύματα, μεταξύ των οποίων μία ετοιμόγεννη γυναίκα δέθηκαν χειροπόδαρα πριν σφαγιαστούν. Οι υπόλοιποι είχαν σημάδια ακραίας βίας, κάποιοι είχαν λεπίδες και βέλη ακόμα και σήμερα στα κρανία τους.

Ο καθηγητής Ρόμπερτ Foley, του Πανεπιστήμιο του Cambridge, δήλωσε ότι οι απαρχές της ανθρώπινης επιθετικότητας είναι αμφιλεγόμενες, με πολλούς αρχαιολόγους πιστεύουν ότι οι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικοί, και δεν κατέφευγαν σε πολέμους. Όμως όταν οι κοινότητες μεγάλωναν άρχισαν να εμφανίζονται σημάδια επιθετικότητας ως προς την ιδιοκτησία της γης. Ζητούσαν να πάρουν δια της βίας τις περιουσίες των αντιπάλων τους. Πριν από αυτή την ανακάλυψη, ο αρχαιότερος πολεμικός τάφος ήταν στο Darmstadt της Γερμανίας, και χρονολογείται γύρω στο 5.000 π.Χ.

Στους 27 σκελετούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον οκτώ γυναίκες και έξι παιδιά. Δώδεκα από τους σκελετούς ήταν σχετικά πλήρεις, με σαφή σημάδια βίαιου θανάτου. Σπασμένα κρανία και ζυγωματικά, σπασμένα χέρια, πλευρά και γόνατα και σημάδια από  πληγές βέλους στο λαιμό τους. Η βία λένε οι ερευνητές είναι σημάδι του ανθρώπινου χαρακτήρα. Οι θάνατοι στο Nataruk είναι μια μαρτυρία για την ενδο-ομαδική βία στην αρχαιότητα και τον πόλεμο.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα θύματα αυτά αντιπροσωπεύουν μια εκτεταμένη οικογένεια που δέχθηκαν επίθεση και σκοτώθηκε από μια αντίπαλη ομάδα προϊστορικών κυνηγών. Εκείνη την εποχή η περιοχή γύρω από το Nataruk ήταν μια εύφορη λίμνη που συνόρευε  με δάση και ελώδεις περιοχές, δίνοντας την πολυπόθητη πρόσβαση σε πόσιμο νερό και ψάρια. Η σφαγή μπορεί να έχει προκύψει από μια προσπάθεια να καταληφθεί αυτή η εύφορη περιοχή. 

πηγή: http://www.thetoc.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!