Ψαράς κρατούσε δέκα χρόνια για «φυλαχτό» μαργαριτάρι αξίας 100 εκατ. δολαρίων!

Το μεγαλύτερο μαργαριτάρι στον κόσμο, πέντε φορές μεγαλύτερο από τον προηγούμενο «κάτοχο» του τίτλου, ίσως είναι αυτό της φωτογραφίας, που βρέθηκε από έναν ψαρά πριν από 10 ολόκληρα χρόνια στις Φιλιππίνες.

Βάρους 34 κιλών, το μαργαριτάρι παρέμεινε κρυμμένο επί μια δεκαετία καθώς ο ψαράς δεν ήξερε την αξία του- που εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια!- και το κράτησε σαν «φυλαχτό» στο φτωχικό σπίτι του.

Ωστόσο φωτιά που ξέσπασε πριν λίγο καιρό στο σπίτι του τον ανάγκασε να μεταφέρει τα πράγματά του και να μετακομίσει.

Τότε παρέδωσε το μαργαριτάρι στον έκπληκτο τουριστικό πράκτορα του απομακρυσμένου Puerto Princesca που επιβεβαίωσε πως είχε βρεθεί μέσα σε μια γιγάντια αχιβάδα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το εκπληκτικό μαργαριτάρι έχει πλάτος 30 εκατοστά και μήκος 67 εκατοστά και αφήνει… χιλιόμετρα πίσω του το θεωρούμενο έως τώρα μεγαλύτερο μαργαριτάρι με βάρος 6,4 κιλά και αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο ψαράς έριξε την άγκυρά του κι αυτή έμπλεξε στη διάρκεια καταιγίδας. Όταν βούτηξε για να απελευθερώσει την άγκυρα είδε πως είχε πιάσει και το όστρακο και το έβγαλε κι αυτό στην επιφάνεια. Αυτό έγινε πριν από μία δεκαετία κι έκτοτε ο ψαράς το κράτησε σπίτι του», περιέγραψε η τουριστική πράκτορας Aileen Cynthia Amurao.

«Δεν ήξερε την πιθανή αξία του και το κράτησε σαν φυλαχτό. Μείναμε άφωνοι όταν μας το έφερε, χρειαζόμαστε βοήθεια από ειδικούς γεμολόγους για να το εκτιμήσουμε σωστά. Αναμένουμε αναγνώριση από το Γεμολογικό Ινστιτούτο και άλλες διεθνείς αρχές», πρόσθεσε.

πηγή: http://www.newsbeast.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!