«Έστειλε» σεισμό η μούμια των Αλτάι

Παρόλο που έχουν περάσει 19 χρόνια, οι ντόπιοι δεν έχουν ξεχάσει την «πριγκίπισσα των Αλτάι», μια μούμια με ηλικία 25 αιώνων που ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στην περιοχή τους.
 
Στην επέτειο της ανασκαφής που έφερε στο φως τη μούμια, το 1993, ένας σεισμός 5,3 Ρίχτερέπληξε την περιοχή στα όρη Αλτάι της Νότιας Σιβηρίας, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία.

«Το γεγονός ότι σημειώθηκε σεισμός, στις 31 Ιουλίου, είναι ένα σημάδι από την 'πριγκίπισσα', που δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει», υποστηρίζει ο επικεφαλής της κίνησης για την επιστροφή της μούμιας «Λευκή Πίστη», Ακάι Κινίεφ. «Ο πιλότος (που είχε μεταφέρει το αρχαιολογικό εύρημα) μου είχε πει τότε ότι τη στιγμή που ήρθε στο φως η 'πριγκίπισσα' έγινε σεισμός, όμως κανένας δεν τον πίστεψε. Τώρα έχουμε αποδείξεις ότι η 'πριγκίπισσα' θέλει να επιστρέψει εδώ. Αν δεν γίνει αυτό, θα υπάρξουν και άλλα σημάδια».

Η μούμια φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Ινστιτούτο του Νοβοσιμπίρσκ.
 
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!