Ψυχαναλυτής «πλαστογραφούσε» τις αναμνήσεις ασθενών του

Ένας Γάλλος ψυχοθεραπευτής καταδικάστηκε από δικαστήριο του Παρισιού σε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ, επειδή «εμφύτευε» τραυματικές αναμνήσεις σε ασθενείς του

.

Η υπόθεση μπορεί να θυμίζει την ταινία «Inception», ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Τα θύματα του Μπενουά Γιανγκ Τινγκ ήταν μια δικηγόρος και ένας επιχειρηματίας. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι ο ψυχοθεραπευτής τους ανάγκαζε να γδύνονται και στη συνέχεια τους «ξυπνούσε» απωθημένες αναμνήσεις.

Η δικηγόρος λέει ότι ο Γιανγκ Τινγκ της εμφύτευσε ψευδείς αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης, όταν ήταν παιδί. Ο επιχειρηματίας από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ο ψυχοθεραπευτής του, του δημιούργησε μια εικόνα της μητέρας του να τσιμπά με μια βελόνα την κοιλιά της, ενώ τον κυοφορούσε.

Ο 76χρονος Μπενουά Γιανγκ Τινγκ χαρακτηρίστηκε «τσαρλατάνος» από το δικαστήριο. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ υποχρεούται να πληρώσει 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και 150 χιλιάδες ευρώ σε αποζημιώσεις στους δύο ασθενείς.

 
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!