Γυναίκα ζόμπι στην Ινδονησία

Αν νομίζατε ότι τα ζόμπι ήταν μόνο αποκύημα της φαντασίας των παραμυθάδων, έχουμε ετοιμάσει κάτι που θα σας κάνει να χάσετε το μυαλό σας.

Αν θεωρήσουμε ότι οι τελετές των κατοίκων της Toraja, στην Ινδονησία είναι πραγματικό γεγονός και όχι απάτη σχεδόν κάθε άτομο που πεθαίνει μπορεί να μετατραπεί σε ζόμπι. Ορισμένοι άνθρωποι του χωριού ισχυρίζονται ότι είχαν και... εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τους νεκρούς να περπατήσουν. Και δεν εννοούμε μεταφορικά....

Διαβάζοντας για τις ταφικές τελετές της Toraja, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές θεωρίες για το πώς το «ξύπνημα των νεκρών» ξεκίνησε. Σύμφωνα με μία, στο αρχαίο παρελθόν, θεωρούνταν ότι ένας νεκρός άνθρωπος, πρέπει να ταφεί στο χωριό καταγωγής του, και όχι στον τόπο του θανάτου του. Τότε τα χωριά ήταν πολύ μακριά και πολύ απομονωμένα, και ήταν δύσκολο για τα μέλη της οικογένειας να μεταφέρουν το πτώμα μέσα από μεγάλες αποστάσεις. Η βοήθεια των ανθρώπων που θα μπορούσαν να κάνουν τους νεκρούς να περπατήσουν ήταν πολύτιμη τότε, καθώς ο νεκρός θα ήταν σε θέση να περπατήσει και να πάει πίσω στο χωριό όπου γεννήθηκε. Κάτι σαν μια «υπηρεσία μετακίνησης» για τους νεκρούς, υποθέτουμε. Έτσι, σε εκείνες τις ημέρες μάλλον δεν ήταν ασυνήθιστο να δεις ένα σκληρό, ανέκφραστο πτώμα να περπατάει στον δρόμο! Και λεγόταν ότι αν κάποιος μιλούσε στο πτώμα, τότε αυτό απλά κατέρρεε, αδυνατώντας να συνεχίσει το ταξίδι. Φανταστείτε τη φρίκη!

Η παραπάνω εικόνα έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, και δείχνει μια γυναίκα zombie, να στέκεται με πολύ λίγη εξωτερική βοήθεια. Αν και κάποιοι είπαν ότι θα μπορούσε να είναι μια εικόνα «πειραγμένη», άλλοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι μια άρρωστη γυναίκα, που πάσχει από κάτι σαν λέπρα. Ό,τι και από αυτά να ισχύει το μόνο σίγουρο είναι ότι μοιάζει πολύ με ένα πτώμα. Και το γεγονός ότι φαίνεται να κατευθύνεται προς ένα φέρετρο στη γωνία, το καθιστά ακόμη πιο τρομακτικό. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό στο οποίο βασίστηκε ο μύθος των «ζωντανών νεκρών» στην Ινδονησία.

Δεδομένου ότι η ποιότητα των δρόμων γύρω από την Toraja έχει βελτιωθεί σημαντικά, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν πλέον να μεταφέρουν τον νεκρό με τον κλασικό τρόπο, αλλά για να αποδείξουν ότι γνωρίζουν ακόμα το μυστικό του ξυπνήματος των νεκρών, εκτελούν κυρίως τις μυστηριώδεις τελετές τους στα ζώα. Στις κηδείες, είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους της Toraja να θυσιάζουν βοοειδή, και μετά να χωρίζουν το κεφάλι τους από το σώμα τους, και σύμφωνα με αναφορές λένε ότι μπορούν να κάνουν το νεκρό ζώο να σηκωθεί και να περπατήσει για το χρονικό διάστημα των δέκα λεπτών ... Πολύ ανατριχιαστικά πράγματα, αλλά χωρίς καμία πραγματική απόδειξη ώστε να μπορεί κάποιος να πιστέψει σε αυτούς τους ισχυρισμούς...

to-potistiri.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!