Οι ήχοι της λίμνης Yellowstone

Η λίμνη Yellowstone στη βόρεια Αμερική μπορεί να είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ήρεμες διακοπές κοντά στη φύση, κρύβει όμως το δικό της μυστήριο.

Ορισμένοι ανάμεσα στα εκατομμύρια επισκεπτών της έχουν γίνει μάρτυρες τελετουργικών ήχων, που προέρχονται από κάποια άγνωστη πηγή.

Η πρώτη καταγεγραμμένη περιγραφή αυτών των ήχων χρονολογείται από το 1895. «Θυμίζουν το κουδούνισμα των καλωδίων του τηλέγραφου ή το βόμβο ενός σμήνους μελισσών. Ξεκινούν να ακούγονται απαλά από μακριά, γίνονται συνεχώς καθαρότεροι μέχρι να κατακλύσουν το κεφάλι μου και στη συνέχεια εξασθενούν προς την αντίθετη κατεύθυνση», έγραψε τον 19ο αιώνα ο Μ. Chittenden στο βιβλίο του «Το εθνικό πάρκο Yellowstone».

Τους ήχους περιγράφει ένας ακόμα σύγχρονός του, ο Αμερικανός καθηγητής Βιολογίας, Edwin Linton. Ο καθηγητής εργαζόταν σε ένα πρότζεκτ της αμερικανικής κυβέρνησης, τη δεκαετία του 1890 στη λίμνη.

Ο Linton, οι συνεργάτες του και οι οδηγοί τους άκουσαν περισσότερες από μία φορές τους μυστήριους ήχους. Στο ημερολόγιό του γράφει: «Το επόμενο πρωί, ακούσαμε τον ήχο πολύ καθαρά. Φάνηκε πως ξεκίνησε κάπου πάνω από το κεφάλι μας, απλώθηκε σε όλο τον ουρανό και άρχισε να εξασθενεί προς τα νοτιοδυτικά. Ο ήχος ήταν ακαθόριστος, σαν αντήχηση, με χαρακτηριστικό έναν αμυδρό μεταλλικό συντονισμό».

Σε άλλο σημείο, ο Linton περιγράφει τους ήχους σαν «άρπας», ενώ με την ίδια παρομοίωση έχουν κάνει και άλλοι μάρτυρες του φαινομένου, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη επαρκής εξήγηση.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!