Η δίκη της μάγισσας Καταρίνα Χένοτ

Στην πυρά πέθανε η Καταρίνα Χένοτ, μια νεαρή γυναίκα από την Κολονία της Γερμανίας, όταν κρίθηκε ένοχη για εξάσκηση μαύρης μαγείας το 1627.

Η γυναίκα συνελήφθη, φυλακίστηκε και βασανίστηκε σε τέτοιο σημείο, που το δεξί της χέρι δεν μπορούσε πια να γράψει το σημείωμα υπεράσπισης του εαυτού της. Η Καταρίνα Χένοτ διαπομπεύθηκε δημόσια, καθώς την περιέφεραν με ένα καρότσι στους δρόμους της Κολονίας, πριν οι δικαστές την παραδώσουν στην πυρά, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Τα δαιμονικά συμπτώματα της Καταρίνα Χένοτ, που υποδείκνυαν τη χρήση μαύρης μαγείας ήταν οι ξαφνικές εκρήξεις ή η κατάσταση ύπνωσης στην οποία έπεφτε. Επίσης, ξεστόμιζε βρισιές, ξερνούσε οικιακά αντικείμενα (!) και πετούσε βίβλους.

Σήμερα, όμως το δημοτικό συμβούλιο της γερμανικής πόλης ανοίγει ξανά την υπόθεση. Η δίκη της αναβιώνει, για να επανεξεταστούν τα στοιχεία. Οι δημοτικές αρχές θέλουν να αποκαταστήσουν το όνομα της νεαρής «μάγισσας», υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα μιας θανάσιμης πολιτικής συνωμοσίας.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!